Τελικά, είχε… Black Friday και στο χωριό του ο Ολυμπιακός

Τελικά, είχε… Black Friday και στο χωριό του ο Ολυμπιακός

Αν δει κανείς τα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό με την Αρμάνι, δύσκολα θα πιστέψει ότι είναι ο ίδιος Ολυμπιακός. Αλλά δεν είναι ίδιος…

Ας ξεκινήσουμε από κάτι ευχάριστο: Είναι η πρώτη εβδομάδα που οι δύο εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα έκαναν τόσο πειστικές εμφανίσεις, έπαιξαν τόσο καλό μπάσκετ, νίκησαν με τόσο μεγάλες διαφορές. Σαν να γυρίσαμε το ρολόι πίσω, ή σαν να κοιτάξαμε στο… μέλλον. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να έχουν τη διάρκεια που απαιτείται για να διεκδικήσουν δύο θέσεις στα πλέι οφ κι ό,τι ήθελε προκύψει.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο παιχνίδι του. Δεν είναι μόνο ότι έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά ότι έπαιξε κι έξυπνα. Λες κι είναι άλλη ομάδα. Κι επειδή έχει ακούσει πολλά, κι επειδή δεν ήρθε ως… όνομα, ο Κεστούτις Κεμζούρα πιστώνεται δύο πράγματα: Την εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ, αλλά και ότι έχει βρει τρόπο να κρατά ζεστούς («on fire» που λένε οι Αμερικανοί) όλους, είτε παίζουν, είτε όχι.

Ο Ολυμπιακός ήταν αλλαγμένος σε όλα, εκτός από το κακό του ξεκίνημα στα σουτ τριών πόντων. Λες κι αργεί να ζεσταθεί!… Κόντρα στην Αρμάνι είχε 0/9 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και στα υπόλοιπα 30 λεπτά σημείωσε 8/12! Άντε εξήγησέ το αυτό.

Οι 70 πόντοι που πέτυχε το Μιλάνο είναι… κολακευτικοί για τους παίκτες του Μεσίνα κι αδικούν την αμυντική προσπάθεια των «ερυθρόλευκων». Άλλωστε 10 μπήκαν όταν όλα είχαν τελειώσει. Η άμυνα ήταν το καλύτερο κομμάτι του Ολυμπιακού, αλλά όχι το μοναδικό καλό.
Σκόραραν και οι 12! Ο Κεμζούρα πιστώνεται (το γράψαμε και παραπάνω) ότι έχει έτοιμους όλους τους παίκτες. Ο εκτός 12άδας Τσέρι έπαιξε 22.07’’ και δεν του χαρίστηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Ο Βεζένκοφ έπαιξε 19.40’’ κι έδειξε πολύ θετικά στοιχεία. Όσον αφορά στην επίθεση, ο Σπανούλης με 14 πόντους και 5 ασίστ έδειξε γιατί είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Ο Μιλουτίνοφ είχε 13 πόντους κι 11 ριμπάουντ. Ο Παπανικολάου ήταν ο MVP με 17 πόντους και τη συνηθισμένη καλή δουλειά στο πίσω μέρος του γηπέδου. Ο Μπόλντγουιν πέτυχε 8 πόντους σε 10.37’’.

Οι αριθμοί τρελάθηκαν. Ούτε… Black Friday να είχαμε στο ΣΕΦ. Η διαφορά στα ριμπάουντ (34-18), απόντος του δεύτερου σέντερ (Ριντ) και με τον… τρίτο ψηλό (Ρούμπιτ) να παίζει μόλις 7.37’’, δείχνει το πάθος, τη διάθεση και την αποφασιστικότητα των «ερυθρόλευκων» να διεκδικήσουν κάθε μπάλα.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και πηγαίνει στο «Νίκος Γκάλης» να συναντήσει τον Παναθηναϊκό, που απέναντι στην Μπασκόνια έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι. Καλύτερα δεν γίνεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ