Ολυμπιακός: Τα κλειδιά δικαίως στον Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Τα κλειδιά δικαίως στον Παπανικολάου

Ο Έλληνας φόργουορντ είναι ο παίκτης που κάνει όλες τις δουλειές για τον Κεμζούρα στο παρκέ και αποτελεί τον σύνδεσμο της άμυνας και της επίθεσης για τους Ερυθρόλευκους

Ποιος παίκτης κινεί απόλυτα τα… νήματα για τον Ολυμπιακό φέτος στην Ευρωλίγκα και ανάλογα τις ορέξεις του παρουσιάζονται είτε καλοί είτε κακοί οι Πειραιώτες; Μην ψάχνετε πολύ, εννοείται πως αναφερόμαστε στον Κώστα Παπανικολάου!

Ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί τον πιο κομβικό παίκτη των Ερυθρόλευκων. Είναι ο «stop defender» του κορυφαίου περιφερειακού της αντίπαλης ομάδας και ο άνθρωπος των επικίνδυνων αποστολών για τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός εξαρτάται απόλυτα από τις ορέξεις του και την αγωνιστική του κατάσταση. Ο «Παπ» είναι ο πρώτος που θα πιέσει την μπάλα, θα τρέξει στο παρκέ και πλέον τοποθετεί ιδανικά το κορμί του απέναντι σε υψηλότερους παίκτες.

Η άμυνά του στις «μάχες» με τον Σκόλα και τον Ταρζούφσκι ήταν εξαιρετική στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Χωρίς φάουλ, μπροστά από τον παίκτη, και με στόχο να ανακόψει την πάσα. Το τελευταίο διάστημα έχει χάσει μπόλικο από το λίπος του και έχει προσθέσει μυς στο κορμί του, με τον «Παπ» να βρίσκει τα πατήματά του και στο επίθεση, κομμάτι που συχνά πυκνά αποτέλεσε και… παράπονο των φίλων της ομάδας του Πειραιά.

Μαζί με τον κολλητό του, Νίκολα Μιλουτίνοφ, αυτήν τη περίοδο είναι οι πιο αξιόπιστοι παίκτες στην επίθεση. Εάν μάλιστα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, ο Παπανικολάου θα είναι ο νέος πόλος επιθετικής έλξης των Πειραιωτών στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μία ομάδα που έχει πληρότητα στην θέση των φόργουορντ και δη των σμολ φόργουορντ.
Με την γλώσσα των αριθμών λοιπόν ο 29χρονος φόργουορντ είναι σούπερ μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό που αποκόμισε στη νίκη της ομάδας του στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ.

Μπήκε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και παρότι ήταν άτολμος επιθετικά (μόλις 2 σουτ), κάλυψε κάθε τρύπα στην άμυνα.
Από εκεί και έπειτα είναι ο σταθερότερος παίκτης του Κεμζούρα. Ο Παπ έχει 13 πόντους κατά μέσο όρο σε τρία παιχνίδια (δύο νίκες μία ήττα ο απολογισμός), έχοντας 5/10 τρίποντα και 9/11 δίποντα! Παράλληλα κατεβάζει 4 ριμπάουντ ανά ματς, φτάνοντας στο 15,6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Μόνο υπερβολή δεν είναι ότι ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό όταν είναι σε καλή βραδιά. Ο Κεμζούρα πλέον προσπαθεί να τον «χωρέσει» με Μπράντον Πολ στην πεντάδα και δεν αργεί η στιγμή που θα τον περάσει υπό συνθήκες στο «4», με τον Παπανικολάου να έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την περίοδο της αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του, ειδικά από το καλοκαίρι με την Εθνική, όταν και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τον χρησιμοποιούσε ως σούτινγκ γκαρντ, βγάζοντάς τον εκτός ρυθμού και δημιουργώντας του αγωνιστικό πρόβλημα για την συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ