ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ζαλγκίρις 85-82 (69-69 παρ.)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ζαλγκίρις 85-82 (69-69 παρ.)

Σ’ ένα ατελείωτο (όσο και χορταστικό) παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ νίκησε τη Ζαλγκίρις με buzzer beater του Μάικ Τζέιμς, σχεδόν σε νεκρό χρόνο

Ο Ιρλανδός… μιλούσε ρωσικά! Ο Μάρτιν Σκορτσέζε δημιούργησε μια ταινία για την οποία μιλά όλος ο κόσμος. Αφενός γιατί πρόκειται για σπουδαία δημιουργία, με εξαιρετικούς ερμηνευτές, αφετέρου γιατί είναι λίγο… ζόρι να δεις ένα έργο που διαρκεί 209 λεπτά.

Προφανώς οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ και της Ζαλγκίρις εμπνεύστηκαν κι αποφάσισαν να παίξουν έναν αγώνα, ο οποίος μπορεί να συνεχίζονταν ακόμα, αν δεν μεσολαβούσε ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (85-82).

Ο Αμερικανός ήταν καταστροφικός στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Προσπαθούσε πεισματικά να βάλει την μπάλα στο καλάθι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει το δικαίωμα στους Λιθουανούς να πιστέψουν στο θαύμα. Μόλις 2/2 βολές, μεταξύ τεσσάρων κακών επιλογών κι έτσι χρειάστηκε έξτρα πεντάλεπτο για να προκύψει ο νικητής.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με δίποντο, συνέχισε με καλάθι και φάουλ, πέτυχε άλλο ένα δίποντο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαζαν κάτω. Χρειάστηκε ένα τελευταίο σουτ, σχεδόν σε νεκρό χρόνο, υπό πίεση κι από απόσταση μεγαλύτερη των εννέα πόντων, για να λυγίσει την αντίσταση της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Προδήλως ο Τζέιμς είναι ο παίκτης του αγώνα, κλέβοντας έτσι τη δόξα από τον εξαιρετικό Χάκετ, αλλά και τον πολύ καλό Στρέλνιεκς. Στην απέναντι όχθη, ο Λεκαβίτσιους με τον Ουόλκαπ σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων, ο Λεντέι ήταν εκεί, ο Χέις πήγε να πετύχει το καλάθι του αγώνα (τρίποντο με ταμπλό), αλλά το Όσκαρ πήγε στον τύπο που ξέρει όσο κανείς να… κλέβει την παράσταση.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 32-31, 51-50, 69-69, 85-82.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ