Άιβερσον στο «10»: «Κλειδί ο Καλάθης, του έκαναν καλό οι αλλαγές του Ολυμπιακού»

Άιβερσον στο «10»: «Κλειδί ο Καλάθης, του έκαναν καλό οι αλλαγές του Ολυμπιακού»

Ο Αμερικανός σέντερ της Ζενίτ μίλησε στο «10» για την αιώνια κόντρα στο ΟΑΚΑ και τόνισε ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί σχετικά με τον τελικό νικητή.

Το αιώνιο ντέρμπι ξεκινά σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ (6/12, 21:30) για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και όλη η Ευρώπη θα είναι συντονισμένη στην «μάχη» των ελληνικών ομάδων.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται στην αρένα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τη νίκη να είναι ο μοναδικός στόχος.

Οι Πράσινοι αυτήν την περίοδο είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, βρίσκονται στο 7-4 και έχουν τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τους, ο οποίος έχεις ανεβάσει την ψυχολογία τους στα ύψη. Στον… αντίποδα, ο Ολυμπιακός έχει ρολάρει για τα καλά, δείχνει πως τα κακά αποτελέσματα έχουν μείνει στο παρελθόν και ο Κεστούτις Κεμζούρα κάνει καλή δουλειά στον Πειραιά, με την χημεία της ομάδας να δείχνει εξαιρετική.

Το 10.gr επικοινώνησε με τον Κόλτον Άιβερσον της Ζενίτ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει και τις δύο ελληνικές ομάδες φέτος. Κατέκτησε με τους Ρώσους το «διπλό» στο ΣΕΦ και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Αγία Πετρούπολη.

Του ζητήσαμε λοιπόν να μας δώσει την αίσθησή του για τη σημερινή (6/12) αναμέτρηση. Αρχικά λοιπόν, ο Αμερικανός σέντερ της Ζενίτ μίλησε για την αντιπαλότητα των δύο ελληνικών ομάδων και υποστήριξε: «Θεωρώ ότι θα είναι ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για όλους μας. Να δούμε από τις οθόνες μας την αντιπαλότητα των δύο ομάδων, που παλεύουν για πολλά στο παρκέ, εκτός από τη νίκη αλλά και την υστεροφημία των αθλητών.

Είναι και η μοναδική διοργάνωση που θα αγωνιστούν φέτος. Θεωρώ ότι για αυτούς θα είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου και περιμένουμε πως και πως».
Ερωτώμενος ποιος είναι για αυτόν ο παίκτης που θα κρίνει πολλά στην σημερινή αναμέτρηση, ο Άιβερσον δεν χρειάστηκε να σκεφτεί και πολύ.

Υποστήριξε λοιπόν: «Το κλειδί για τις δύο ομάδες θα είναι ο Νικ Καλάθης. Έχει πάντα την μπάλα στα χέρια του και ο Παναθηναϊκός είναι εξαρτημένος από αυτόν. Εάν παίξει λοιπόν σήμερα όπως το συνηθίζει, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει το πάνω χέρι στο ΟΑΚΑ για τη νίκη» ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει ποιος είναι το απόλυτο φαβορί, δηλώνοντας «δεν γίνεται να πω ποιος μπορεί να νικήσει. Στα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί».

Τους βλέπει όμως στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την θέση του στο Final 4;

Ο Άιβερσον δήλωσε με χαμόγελο πως: «Εννοείται πως και οι δύο έχουν εξαιρετικές ομάδες και έχουν τις πιθανότητές τους για να βρεθούν εκεί. Ο Ολυμπιακός πλέον έχει κάνει αλλαγές στο ρόστερ του και πιστεύω ότι θα τον βοηθήσουν για να γίνει η ομάδα που όλοι περιμένουν. Είναι σε καλή περίοδο φόρμας και μου αρέσει αυτό που βλέπω, όσο προλαβαίνω να δω».

Αναφορικά με την πορεία της Ζενίτ, ο σέντερ των Ρώσων υποστήριξε: «Όλα τα παραπάνω είναι καλά και περιμένουμε να δούμε το ματς, όμως πρέπει να βλέπουμε και μας. Οφείλουμε να εστιάσουμε στο παιχνίδι μας και να γινόμαστε καλύτεροι. Να μην μας ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι αλλά μονάχα η Ζενίτ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ