Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στον Παπαγιάννη κάνεις φάουλ…

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στον Παπαγιάννη κάνεις φάουλ…

Ο Κεστούτις Κεμζούρα τον νίκησε τον Ρικ Πιτίνο. Αλλά το... φάουλ που δεν έγινε στον Παπαγιάννη στο τέλος της κανονικής διάρκειας και οι 11 χαμένες βολές, στέρησαν από τον Ολυμπιακό τη νίκη που άξιζε.

Η καλύτερη ομάδα στο ΟΑΚΑ ήταν ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα με πλάνο. Με ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού. Με (πραγματικά) σκεπτόμενο μπάσκετ. Με σωστές αποστάσεις. Με ψυχραιμία. Με πρωταγωνιστές, αλλά και κυρίως με ρόλους. Μοιρασμένους σωστά, με τον κάθε παίκτη να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Και πρωτίστως, πότε είναι η στιγμή να το κάνει.

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι που άξιζε να κερδίσει. Εχασε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του. Εχασε ένα παιχνίδι από… έναν παίκτη. Όχι από τον Καλάθη, αλλά από τη μεγαλύτερη προσωπικότητα που διαθέτει ο Παναθηναϊκός: Τον Ταϊρίς Ράις. Εχασε ένα παιχνίδι από συστοιχία λαθών.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα ζωγράφισε στο ΟΑΚΑ. Νίκησε κατά κράτος τον Ρικ Πιτίνο. Εξόντωσε κάθε πλάνο που είχε ο Παναθηναϊκός και εάν δεν είχε εμφανιστεί ο «σούπερμαν» Ράις, θα τον είχε νικήσει. Αλλά και εάν δεν είχε αποφασίσει να πάρει ένα αχρείαστο ρίσκο. Το «το αυγό έκανε την κότα ή η κότα ο αυγό» του μπασκετικού κόσμου.

Η τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια, βρίσκει τον Ολυμπιακό στο +2. Αλλοι θα έκαναν φάουλ. Αλλοι θα έπαιζαν τη φάση, επενδύοντας στην άμυνα. Ολοι, όμως, θα επέλεγαν το φάουλ εάν η μπάλα πήγαινε στα χέρια του Γιώργου Παπαγιάννη. Ολοι, εκτός από τον Κεμζούρα (και τον Γουέιντ Μπάλντγουιν, που βρέθηκε στη φάση).

Ο Παπαγιάννης γύρισε, έβαλε την μπάλα στο καλάθι και έκανε το 86-86.

Ο ίδιος Παπαγιάννης που σε όλη την εφετινή Ευρωλίγκα είχε 0/4 βολές έως το σημερινό παιχνίδι. Και από σήμερα έχει 1/6. Δηλαδή 16.7% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Η συνολικά σπουδαία εμφάνιση του Ολυμπιακού πιστώνεται στον Λιθουανό τεχνικό, που πήρε κάτι, πολλά, από όλους. Αλλά και η ήττα φέρει και τη δική του σφραγίδα.

Πέρα από αυτό, την ώρα που ο Παναθηναϊκός σούταρε βολές με 86.4% (19/22), ο Ολυμπιακός πέταξε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από τη γραμμή. Όταν χάνεις 11 βολές (20/31) και έχεις ποσοστό 64.5%, σε ένα τόσο οριακό και με διακυμάνσεις στο σκορ, έχεις τάσεις αυτοχειρίας.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, αλλάζει. Βελτιώνεται, δυναμώνει, γίνεται ολοένα και καλύτερος. Πιο δυνατός, πιο επικίνδυνος, ρολάρει και δείχνει ικανός να παίξει σε κάθε τέμπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ