Χίμκι-Μπαρτσελόνα 94-102

Χίμκι-Μπαρτσελόνα 94-102

Η Μπαρτσελόνα με μία ακόμα παράσταση του Μαυροβούνιο φόργουορντ, επικράτησε εκτός έδρας της Χίμκι με σκορ 102-94 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα

Σε ένα ματς που το έλεγχε απόλυτα για 35 λεπτά, η Μπαρτσελόνα τα… χρειάστηκε, όμως έχοντας σε εξαιρετική μέρα τα βαριά της όπλα (Μίροτιτς, Ντιλέινι και Τόμιτς), πέρασε με 102-94 της Χίμκι στην Μόσχα.

Ο «Μίρο» ήταν και πάλι εξαιρετικός και όταν ο… Καράσεφ πήρε «φωτιά» (4/4 τρίποντα) και έριξε τη διαφορά στους 3, ήταν αυτός που τελείωσε την αναμέτρηση. Επιθετικά ο Σβεντ πέτυχε 23 πόντους για την Χίμκι, όμως ο Μίροτιτς με τους 28 πόντους του και η κυριαρχία του Τόμιτς στα καλάθια, ήταν αυτή που επανέφερε στα θετικά αποτελέσματα την ομάδα του Πέσιτς.

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 11-0 σερί στο ξεκίνημα, δείχνοντας τις προθέσεις της. Παρά τις προσπάθειες του Σβεντ, η Μπαρτσελόνα συνέχισε και ο Χίγκινς έδωσε αέρα 11 πόντων στην ομάδα του. Σβεντ και Μίροτιτς μονοπώλησαν το ενδιαφέρον για Χίμκι και Μπαρτσελόνα, με τον Ρώσο γκαρντ να είναι η αιτία που η ομάδα του πλησίασε στο σκορ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε στο 22-31 έπειτα από buzzer beater τρίποντο του Ντιλέινι, ο Σβεντ συνέχισε τον… χαβά του μειώνοντας στους 5 (28-35), αλλά ο Κούριτς με το έκτο τρίποντο της ομάδας του και ένα δίποντο επανέφερε τη διαφορά στους 14 (30-44).
Η ομάδα του Πέσιτς ήταν «καυτή» από την περιφέρεια, ο Ντιλέινι ακολούθησε και έφτασε το ματς στο 35-54 με την Μπάρτσα να έχει 8/10 τρίποντα σε 16 λεπτά!

Η Χίμκι προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, ο Μπούκερ έβαλε στα καλάθια την Μπαρτσελόνα (46-59), με το δεκάλεπτο να λήγει στο 48-61.
Οι Καταλανοί κυριάρχησαν και στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Μίροτιτς με τον Τόμιτς πήραν τις επιθέσεις και γρήγορα η διαφορά επανήλθε στους 18 πόντους (57-75) στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου.

Ο Σβεντ πέτυχε πέντε σερί πόντους αλλά ήταν ιδιαίτερα μόνος, η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις με τον Ντιλέινι και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενη με 14 πόντους (70-84).
Η Χίμκι προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, «έσφιξε» την άμυνά της, όμως ο Μίροτιτς δεν καταλάβαινε τίποτα και με δίποντο έκανε το 75-68.

Η ροή του παιχνιδιού ήταν παρόμοια και στη συνέχεια. Οι προσπάθειες του Σβεντ έβρισκαν τοίχο στον… Τόμιτς, ο Κροάτης σέντερ μάθαινε μπάσκετ τους ψηλούς του Κουρτινάιτις και η Μπαρτσελόνα είχε το προβάδισμα με 12 πόντους (84-96), με πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Οι γηπεδούχοι πάντως όχι μόνο δεν το άφησαν το ματς, αλλά με τον Έβανς μείωσαν στους 9 (88-97) και ο Καράσεφ με το τρίτο του τρίποντο έκανε το 91-97.
Ένα ακόμα σουτ του Ρώσου φόργουορντ έφερε το 94-97, ο Μίροτιτς το πήρε επάνω του και το… καθάρισε με ένα ακόμα δίποντο. Τους τίτλους τέλους τους έβαλε ο Ντιλέινι με ένα μακρινό τρίποντο, με τους Καταλανούς να επιστρέφουν στις νίκες μετά από την εντός έδρας συντριβή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 22-31, 48-61, 70-84, 94-102

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ