Ένα από τα καλύτερα ματς της ιστορίας

Ένα από τα καλύτερα ματς της ιστορίας

Όλα εκείνα στα οποία αξίζει να σταθούμε, μετά από το κορυφαίο ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, από το οποίο κανείς δεν έφυγε ηττημένος.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κατασταλάξει ακόμα αν ξετρελάθηκα με το ντέρμπι, ή με τις δηλώσεις on camera του Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός είναι… ερωτευμένος με το μπάσκετ και το απέδειξε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον «αιώνιο» αντίπαλό (για να πάρει credit η ομάδα του, που νίκησε), που προτίμησε να εξάρει την εμφάνιση του Καλάθη, αντί για τον φοβερό και τρομερό Ράις.

Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε; Σίγουρα αξίζει αναφοράς ο μοναδικός Ταϊρίς Ράις, ο οποίος από τους 8.6 πήγε στους 41 πόντους. Ο Αμερικανός δεν ήταν απλά MVP, ήταν… τυφώνας. Και βέβαια, έδειξε ότι καλό είναι όλοι μας να σεβόμαστε περισσότερο παίκτες με την ιστορία του.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος του αναμενομένου κι ίσως άξιζε να πάρει τη νίκη. Μόνο που είναι νόμος της αγοράς, ότι δεν παίρνεις αυτό που δικαιούσαι, αλλά αυτό που διαπραγματεύεσαι. Κι οι «ερυθρόλευκοι» αντί να διαπραγματευτούν το τελευταίο καλάθι της κανονικής περιόδου, άφησαν τον Παπαγιάννη να κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα στο επιθετικό του ρεπερτόριο.

Οι Αμερικανοί αποφεύγουν να στέλνουν τον αντίπαλο στις βολές (κάτι που στην Ευρώπη είναι στοιχείο της τακτικής), γιατί… δεν θέλουν να δώσουν στον «εχθρό» (με μπασκετικούς όρους κι όχι με την πραγματική έννοια της λέξης) αυτό που μαθαίνει να κάνει στην προπόνηση. Ε, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κάνουν έξτρα προπόνηση, καθώς σε αυτό το επίπεδο 11 χαμένες βολές είναι πάρα πολλές.

Ήταν ένα ματς με απίστευτη τακτική από τους δύο προπονητές, με τον Κεμζούρα να έχει απαντήσεις απέναντι στον Πιτίνο, αλλά και με πολλά τακτικά λάθη. Ανά δύο επιθέσεις άλλαζαν πράγματα, σε μια αναμέτρηση που σε κάνει να αγαπάς το σπορ.

Υπάρχουν και κάποιοι που δεν ένιωσαν καλά μετά τον αγώνα. Οι haters, αυτοί που περίμεναν να ταπεινώσουν τον αντίπαλο, εκείνοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό για να… κάνουν πλάκα και να δείχνουν ότι ξεχωρίζουν, δεν έχουν τρόπο έκφρασης. Βλέπετε, δεν υπήρξε ομάδα που ηττήθηκε, καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε κι ο Ολυμπιακός τον σεβασμό που του πρέπει.

Υπάρχει κι η ουσία του πράγματος: Οι δυο «αιώνιοι» βελτιώνονται μέρα με τη μέρα, είναι… κανονικές ομάδες, με αρχή μέση και τέλος, μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό να είναι σαφώς πιο μπροστά. Δύσκολα (για την ώρα) μπορεί να κοιτάξει παραπάνω.

Υ.Γ.1: Μπορεί να μην παίζει μπάσκετ η Φενέρμπαχτσε, μπορεί να ασθμαίνει, αλλά παίρνει νίκες, γι’ αυτό περιμένετε, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας.

Υ.Γ.2: Άλλο ένα μεγάλο ματς, που ο Παναθηναϊκός σε 45 λεπτά αγώνα είχε τον Φριντέτ να έχει επιδερμική συμμετοχή, να περνά σχεδόν απαρατήρητος. Έχει τη σημασία του για τη συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ