Η Ευρωλίγκα κινείται στον ρυθμό του φοβερού Σέιν Λάρκιν

Η Ευρωλίγκα κινείται στον ρυθμό του φοβερού Σέιν Λάρκιν

Ο Αμερικανός της Αναντολού Εφές καταστρέφει όλα τα αμυντικά συστήματα της Ευρώπης. Ο Λάρκιν αποτελεί την επιτομή του σούπερ σταρ του 2019

Για ποιους λόγους μπορεί να θυμάται κανείς την 24η Οκτωβρίου; Αν είναι ποδοσφαιρόφιλος, επειδή το 1857 ιδρύθηκε στο Σέφιλντ της Αγγλίας η Σέφιλντ Φ.Κ., το παλαιότερο στον κόσμο ποδοσφαιρικό σωματείο που είναι ακόμα ενεργό. Αν πιστεύει στη… μαγεία, επειδή το 1926 ο Χάρι Χουντίνι πραγματοποίησε στο Ντιτρόιτ την τελευταία του παράσταση.

Σαφέστατα επειδή το 1945 ιδρύθηκε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Αν είναι λάτρης των γραμμάτων, επειδή το 1963 η Σουηδική Ακαδημία τίμησε τον Γιώργο Σεφέρη με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Αν είναι λάτρης των σπορ, επειδή το 1970 ο Έλληνας πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Χρήστος Παπανικολάου, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, πηδώντας 5μ49, στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης (όντας αθλητής του Παναθηναϊκού). Αν είναι μπασκετόφιλος, επειδή αυτή ήταν η μοναδική βραδιά που ο Σέιν Λάρκιν έμεινε κάτω από τους 10 πόντους σε αγώνα της Ευρωλίγκας!

Ο Αμερικανός είναι… σεληνιασμένος. Η σχέση μου με τα ζώδια και τους ωροσκόπους απέχει από το να χαρακτηριστεί καλή, αλλά φέτος οι πλανήτες πρέπει να έχουν ευθυγραμμιστεί και να είναι η χρονιά του Λάρκιν. Τα επιτεύγματά του προκαλούν ίλιγγο. Πετυχαίνει 22.2 πόντους μέσο όρο (με 54.1% στα δίποντα, 53.3% στα τρίποντα κι 86.5% στις βολές), παίρνοντας 3.3 ριμπάουντ, μοιράζοντας 3.0 ασίστ, κάνοντας 1.1 κλέψιμο κι όλα αυτά για 1.9 λάθος ανά αγώνα. Τυχαίο που η Αναντολού Εφές απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής;

Αν δεν σας έφτασαν τα παραπάνω κατορθώματά του, σημειώστε ακόμα πως είναι πρώτος σκόρερ, αλλά και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης. Α, κι έλειπε από το ματς της πρεμιέρας με την Μπαρτσελόνα, στη μια από τις δύο ήττες των Τούρκων στη φετινή περίοδο.

Όσο για τις πιο παραγωγικές βραδιές του, η εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν ήταν μυθική, καθώς σταμάτησε στους 49 πόντους! Δεύτερη καλύτερη επίδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό (28), ενώ σε έξι από τις 11 παρουσίες του έχει +20 πόντους. Το να επιχειρήσει κανείς να αναλύσει μπασκετικά αυτά που κάνει ο Λάρκιν, είναι απρόσφορο μέσο. Ο τύπος είναι εκπληκτικός.

Οι παλιότεροι θυμούνται τον Ντέιβιντ Ρίβερς να κάνει… παππάδες, το 1997 που ο Ολυμπιακός κατέκτησε την τότε Ευρωλίγκα, μπορούμε να θυμηθούμε κι άλλους περιφερειακούς που έχουν αφήσει εποχή, αλλά μάλλον θα αδικήσουμε τον 27χρονο Αμερικανό, ο οποίος ζει το όνειρό του.

Αντί επιλόγου: Έλεγα και πιο πάνω ότι δεν με ξετρελαίνουν τα ζώδια, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που τα πιστεύουν. Στο κινέζικο ωροσκόπιο το 2019 είναι η χρονιά του Χοίρου κι ο Αμερικανός ανήκει στη χρονιά του Πιθήκου. Σύμφωνα με τους Κινέζους, έπρεπε να συναντήσει κάποιες δυσκολίες φέτος, ενώ αντίθετα η καλύτερη χρονιά του είναι η επόμενη (2020), η χρονιά του Ποντικού. Αν ισχύει αυτό, τι καλύτερο μπορεί να κάνει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ