Σφαιρόπουλος : «Έτσι προσπαθούμε να καλύψουμε τις απουσίες»

Σφαιρόπουλος : «Έτσι προσπαθούμε να καλύψουμε τις απουσίες»

Γιάννης Σφαιρόπουλος και Κάιλ Γουίλτζερ μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Κάουνας, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Ζαλγκίρις.

Δηλώσεις έκαναν λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Κάουνας, ενόψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις (28/12, 20:00), Γιάννης Σφαιρόπουλος και Κάιλ Γουίλτζερ. Ο Ελληνας τεχνικός, αναφερόμενος στις πολλές απουσίες που μαστίζουν την ομάδα του, εξήγησε ότι προσπαθεί μέσα από διάφορα σχήματα και πρόσωπα, τρόπους προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Προσπαθούμε να βρούμε σχήματα που θα λειτουργήσουν και θα καλύψουν το κενό. Πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτό που πρέπει. Πιστεύω στο υλικό, σε όλα τα παιδιά, πρέπει να είναι έτοιμοι. Στο τέλους θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος.

Για την Ζαλγκίρις: «Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, παίζουν ομαδικά με ρόλους και χημεία. Επιθετικά, έχουμε αναλύσει τα στοιχεία της, δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό, όμως θέλουμε να τα χτυπήσουμε και να σταματήσουμε. Αμυντικά, έχει τρόπους να αμυνθεί στο πικ εν ρολ, έχει κάποια τρικ και εκεί πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Για την έδρα του αντιπάλου: «Είναι θερμή, θορυβώδης. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε και να μην αφήσουμε να χαλάσει την συγκέντρωσή μας. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε τί πρέπει να κάνουμε κάθε στιγμή του ματς».

Για το αν μπορεί να γίνει απολογισμός με το τέλος του γύρου: «Tο πρόσημο είναι θετικό, αλλά δεν χρειάζεται να κάνω απολογισμό, είναι νωρίς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ευρωλιγκα είναι απαιτητική και δύσκολη και μπορεί με ένα ντεφορμάρισμα να χάσεις 4 παιχνίδια και μετά αλλάζουν όλα. Δεν χρειάζεται απολογισμός, ούτε να μιλάμε για το τι θα γίνει στο μέλλον. Κοιτάω μόνο το παρόν, αυτό θέλω και για τους παίκτες μου. Όταν τελειώσει η κανονική περίοδος, ίσως να μπορώ να κάνω έναν μικρό απολογισμό».

Γουίλτζερ: «Να τους χαλάσουμε τη βραδιά»

Από την πλευρά του ο Κάιλ Γουίλτζερ σχολίασε:

Για την μέχρι τώρα πορεία του: «Ελπίζω να βελτιωθώ, έχω σπουδαίους συμπαίκτες, το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι κάτι καινούργιο για εμένα και θέλω να προσαρμόζομαι ακόμα καλύτερα».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Εκτός από πόντους, είτε ως βασικός είτε από τον πάγκο, προσπαθώ να δίνω ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση, που φέρνουν ευκαιρίες για σκοράρισμα».

Για το ματς με την Ζαλγκίρις: «Ήταν πολύ σύντομο το διάστημα που μπορούσαμε να ξεκουραστούμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ μπασκετικό γήπεδο με θορυβώδεις φιλάθλους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους χαλάσουμε τη βραδιά. Οπωσδήποτε είναι δύσκολη η κατάσταση με τους τραυματίες που έχουμε, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να πάρουμε τη νίκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ