Κουφός : «Τιμή μου να παίζω με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας»

Κουφός : «Τιμή μου να παίζω με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας»

Μιλά για τον Ρικ Πιτίνο, τον Βασίλη Σπανούλη, αποκαλύπτει ένα… μυστικό και θέτει εαυτόν στη διάθεση της «επίσημης αγαπημένης» ο Κώστας Κουφός

Δηλώνει περήφανος ως Έλληνας, θαυμάζει τον Βασίλη Σπανούλη και λέει ότι έχει μάθει πολλά. Κάποτε, στα πρώτα του βήματα, είχε χαλάσει άθελά του τη… ρουτίνα του αρχηγού του Ολυμπιακού. Έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Ρικ Πιτίνο, αλλά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν, μπροστά σε όσα λέει για την Εθνική Ελλάδας. Ο Κώστας Κουφός μίλησε στο ισραηλινό ραδιόφωνο «Sports Rabbi» κι αξίζει να διαβάσετε (αν θέλετε και να ακούσετε) όσα είπε:

Για τις ελληνικές ρίζες του: «Είμαι περήφανος, που είμαι Έλληνας. Η οικογένειά μου είναι από την Ελλάδα, από την Καλαμάτα. Είναι τιμή μου να παίζω με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Για τους Έλληνες παίκτες, που απολαμβάνει να παίζει μαζί: «Απολαμβάνω να παίζω με παίκτες όπως ο Σπανούλης. Ο Σπανούλης, ο Ζήσης και πολλοί άλλοι Έλληνες θρύλοι… Θα ήθελα πολύ να έχω παίξει και στο πλευρό του Διαμαντίδη. Έδινε τις «άλεϊ ουπ πάσες» και οι ψηλοί γίνονταν καλύτεροι μαζί του.

Από τον Σπανούλη θαυμάζω το πώς προσεγγίζει το παιχνίδι. Προετοιμάζει τα πάντα. Νομίζω ότι πάντα βάζει το ένα συγκεκριμένο πόδι του στο παρκέ πρώτο, δεν θυμάμαι αν είναι το αριστερό ή το δεξί. Του είχα «χαλάσει» αυτή τη ρουτίνα κι απολογήθηκα, ήμουν μόνο 19 ετών τότε. Έμαθα πολλά από εκείνον, είμαι ευλογημένος που έπαιξα με αυτούς τους παίκτες».

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του στην «επίσημη αγαπημένη»: «Είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι. Ό,τι συμβαίνει πίσω από τη σκηνή, μένει εκεί. Αυτό είναι. Κάθε καλοκαίρι ήμουν ανοιχτός για να παίξω. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αλλά είμαι ανοιχτός κάθε φορά».

Για τον Ρικ Πιτίνο και για το αν έχουν μιλήσει, από την μέρα που ο Αμερικανός προπονητής ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής: «Ναι, μου έστειλε μήνυμα. Ήθελε να δει πού είμαι και του είπα πως είμαι ανοιχτός στην πιθανή επιστροφή μου. Είχε προσπαθήσει να με… στρατολογήσει στο Λούιβιλ. Έχουμε την ιστορία μας. Σέβομαι τον Ρικ Πιτίνο και το πώς προπονεί. Έχει εμπειρία από το ΝΒΑ, το κολεγιακό μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Ελάχιστοι το έχουν αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ