Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές 73-81

Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές 73-81

Έβδομη σερί νίκη για την Αναντολού Εφές, με σπουδαίο Σίμον, αλλά κι έναν Λάρκιν, ο οποίος βάζει πλώρη για να γίνει ο MVP της Ευρωλίγκας

Μέχρι το τζάμπολ του τουρκικού «εμφύλιου» ο Σέιν Λάρκιν ήταν μονοψήφιος μόνο σε μία του εμφάνιση. Για 20 λεπτά έμεινε άποντος και θεωρήσαμε ότι ήρθε η στιγμή να βιώσει (εκ νέου) τη χαμηλή παραγωγική διαδικασία της 24ης Οκτωβρίου (κόντρα στη Ρεάλ είχε πετύχει 9 πόντους). Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε σε όλους ποιος είναι ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας. Με 20 πόντους οδήγησε την Αναντολού Εφές στη νίκη επί της Φενέρ με 73-81.

Στο πρώτο μισό του αγώνα, όσο ο Λάρκιν ήταν εκτός του πίνακα των σκόρερ, η ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν στο κόλπο. Ασθμαίνοντας, παίρνοντας αρκετά από τον Ουίλιαμς, έχοντας και τον ΝτεΚολό σε εγρήγορση, αλλά ήταν εμφανές ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Ο Σίμον ήταν συνολικά ο καλύτερος πάνω στο παρκέ, ο Σανλί ήταν ο… άσος στο μανίκι του Αταμάν, αλλά όλα τέλειωσαν όταν πήρε μπροστά ο Λάρκιν. Μια ταχύτητα πιο γρήγορος από κάθε αντίπαλό του, έχει μετατρέψει σε… πατέντα το να κερδίζει φάουλ τη στιγμή που επιχειρεί σουτ τριών πόντων κι όταν πηγαίνει στη βολή, είναι πιθανότερο να δείτε τον Άη Βασίλη να σας φέρνει δώρο, παρά τον Αμερικανό να αστοχεί (έχασε την τελευταία, όταν είχαν κριθεί τα πάντα).

Στην τελευταία περίοδο το πάθος υπερίσχυσε της σκέψης, με αποτέλεσμα στα 2.30 πρώτα λεπτά να χρεωθούν με δύο αντιαθλητικά φάουλ οι φιλοξενούμενοι κι ένα οι γηπεδούχοι (σωστές κι οι τρεις αποφάσεις). Και μπορεί να… έγινε σκληρό το ματς, αλλά δεν διαφοροποιήθηκε η εικόνα του. Οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ότι τέλειωσε το ματς όταν προηγήθηκαν με 56-73. Εκεί ο Νταντόμε με πέντε συνεχόμενους πόντους κι ο Σλούκας με δύο τρίποντα έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τη Φενέρ (67-73), τρέχοντας σερί 11-0.

Με το ρολόι να δείχνει 1.16’’ για τη λήξη ο Σίμον απάντησε με έμμεσο τρίποντο, αλλά και πάλι οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν το έβαλαν κάτω. Σημείωσαν τέσσερις πόντους σε 17’’, αλλά ήταν εκεί ο Λάρκιν, για να πετύχει το καλάθι της βραδιάς. Λάθος των γηπεδούχων, καλάθι του Σίμον κι η Αναντολού Εφές είναι απλά ασταμάτητη.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 38-38, 49-59,

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ