Κούριτς στο «10»: «Να σταματήσουμε τις ασίστ του Καλάθη, κέρδος για όλους ο Πιτίνο»

Κούριτς στο «10»: «Να σταματήσουμε τις ασίστ του Καλάθη, κέρδος για όλους ο Πιτίνο»

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ της Μπαρτσελόνα, μιλησε στο «10» για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό, τα ατού των πρασίνων και όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στην ομάδα του Ρικ Πιτίνο.

Απόψε (13/12, 22:00) είναι μία τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, ώστε να μπει για τα καλά στο κυνήγι των υψηλών θέσεων της Ευρωλίγκας. Οι Πράσινοι φιλοξενούνται στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» από την Μπαρτσελόνα για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης και θα προσπαθήσουν να διευρύνουν το σερί των νικών τους.

Οι Καταλανοί παίζουν καλά. Πολύ καλά. Είναι μία ομάδα με αστέρες που αποτελεί εκ των φαβορί για να βρεθεί στο Final 4 και πρόκειται για ένα σύνολο ικανό να πλασαριστεί στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Ρικ Πιτίνο, θα βρει αντίπαλό του ξανά, έναν παλιό του παίκτη στο Λούιβιλ. Τον Κάιλ Κούριτς.

Ο Αμερικανός σουτέρ μίλησε στο «10» πριν την μεγάλη μονομαχία με τον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στα σημεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα του για να βγει νικήτρια απέναντι στον παλιό του προπονητή.

Αναλυτικά ο Κάιλ Κούριτς στο «10»

– Απέναντί σας θα βρείτε μία ομάδα που προέρχεται από 4 σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον αιώνιό της αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Αλήθεια τι πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα για να νικήσει τον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα, η οποία προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Γενικότερα παίζουν καλά και πραγματοποιούν μία πολύ δυνατή χρονιά. Απο την πλευρά μας εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους κόψουμε το τρανζίσιον. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και ο ρυθμός θα είναι το κλειδί απόψε».

– Ο Νικ Καλάθης είναι ο παίκτης κλειδί του Παναθηναϊκού. Πως θα τον αντιμετωπίσετε;

«Είναι σίγουρα ο πιο σημαντικός παίκτης στην ομάδα του Παναθηναϊκού και είναι ο παίκτης κλειδί που πρέπει να αφοσιωθούμε επάνω του πρώτα από όλα πρέπει να σταματήσουμε την ικανότητα του να πασάρει με τέτοια ευχέρεια που κάνει όλους τους τριγύρω του να δείχνουν καλύτεροι. Και στην συνέχεια πρέπει να σταματήσουμε το δικό του σκορ. Δεδομένα είναι ένας πολύ καλός παίκτης, οφείλουμε να τον σταματήσουμε και να προσπαθήσουμε να τον κουράσουμε μέσω της επίθεσης μας».

– Απέναντι σου θα είναι ο Ρικ Πιτινο. Ένας προπονητής που συνυπήρξατε μαζί στο Λούιβιλ και έχετε ιδιαίτερες σχέσεις. Τι θα του πεις οταν τον δεις από κοντά και τι αντίκτυπο έχει που ένας προπονητής τέτοιου επιπέδου βρίσκεται στην Ευρωλίγκα;

«Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να παίζω απέναντι του. Είναι κάπως περίεργο να αγωνιζόμαστε ως αντίπαλοι. Πέρσι έπαιξα καλά απέναντι του και ευτυχώς κερδίσαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και δεν νομίζω να του πω κάτι παραπάνω πριν το ματς. Τον περιμένω να τον δω στο παρκέ. Όσο για το δεύτερο κομμάτι, είναι πολύ καλό για τους κόουτς της Αμερικής να τον βλέπουν να βρίσκεται εδώ. Να βλέπουν το ποσό ανταγωνιστική είναι η Λίγκα και πόσο καλό επίσης θα τους κάνει να ενσωματωθούν σε ένα πρωτάθλημα όπως η Ευρωλίγκα».

– Προέρχεστε από τη νίκη επί της Χίμκι, αλλά είχατε νωρίτερα μια κακή ήττα στην έδρα σας από την ΤΣΣΚΑ. Πως είναι η ομάδα σας αυτη την περίοδο; Ποια είναι η δική σου αίσθηση;

«Η ήττα από την ΤΣΣΚΑ ήταν ένα κακό αποτέλεσμα. Είχαμε μια κάκιστη βραδιά σε άμυνα και επίθεση. Γενικότερα ένα ματς που θέλουμε να το ξεχάσουμε. Ήρθαν στην Βαρκελώνη και ουσιαστικά δεν είχαμε καμία απάντηση. Από εκείνη τη στιγμή παίζουμε καλύτερα. Ήρθε και η νίκη με την Χίμκι και αυτό που θέλουμε είναι παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να εφαρμόζουμε στο παρκέ όσα θέλει ο προπονητής μας».

– Η Μπαρτσελόνα δείχνει ότι είναι ομάδα που θα πάει μέχρι τέλους στην διοργάνωση. Ίσως και στο Final 4. Υπάρχει κάποιο ταβάνι; Ποιες ειναι δικές σου προσδοκίες;

«Όλοι μιλούν και μας ρωτούν για τις προσδοκίες που έχουμε ως ομάδα και που βλέπουμε φέτος να φτάνουμε αφού έχουμε μαζευτεί εδώ παίκτες με τεράστια ποιότητα. Από την πλευρά μου νομίζω ότι στο μέλλον πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο κάθε ματς που έρχεται. Βήμα με βήμα. Και όταν έρθουν τα πλέι οφ να δούμε τότε αυτήν την δοκιμασία. Να μην φεύγει το μυαλό μας και να πηγαίνουμε στον σωστό δρόμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ