Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ψηλό… χθες

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ψηλό… χθες

Είναι κρίμα να πηγαίνει στράφι μία τόσο μεγάλη προσπάθεια όπως αυτή που έκανε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη. Οι πράσινοι απέδειξαν ξανά πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο, αλλά ο Πιτίνο χρειάζεται ένα σέντερ που θα του κάνει τη διαφορά.

Τίμιος γίγαντας ο Ίαν Βουγιούκας. Εξελίξιμος και με προοπτική ο Παπαγιάννης. Δυναμικός ο Μπεντίλ. Όμως κανένας από τους τρεις δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσει τα ψηλά κορμιά των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Και όσο ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να μην έχει έναν σέντερ που θα κάνει τη διαφορά, τότε θα βλέπει προσπάθειες σαν αυτή της Βαρκελώνης να πηγαίνουν στράφι.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έδειξε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Πατάει γερά στα πόδια της. Είναι χτισμένη σε καλές βάσεις και η παρουσία του Αμερικάνου προπονητή θα την κάνει εβδομάδα με την εβδομάδα ολοένα και καλύτερη.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ματς ειδικών συνθηκών, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και την ενέργεια να πάρει το παιχνίδι στην παράταση. Εκείνη η νίκη ήταν η τέταρτη συνεχόμενη στην Ευρωλίγκα, ήταν εκείνη που εδραίωσε κατά κάποιο τρόπο τον Παναθηναϊκό στην πρώτη οχτάδα, πριν από τα ματς… φωτιά με τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Το πρώτο απ’ αυτά ήταν απόψε. Στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που… τρομάζει όταν βρει ρυθμό. Που αν εξαιρέσουμε την βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ, που όλα της πήγαν στραβά, σκορπίζει φόβο με όποιον κι αν αγωνίζεται. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός πήγε στο Παλάου Μπλαουγκράνα και ήταν ανταγωνιστικός μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Κι ας μπήκε μουδιασμένα κι ας είδε την Μπαρτσελόνα να χτίζει διαφορά στην αρχή κι ας τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με μόλις ένα (!) ριμπάουντ.

Ο Φριντέτ ήταν εκπληκτικός, ο Καλάθης ήταν… μαγικός, κάνοντας double-double, αλλά στον Παναθηναϊκό κάτι έλειπε. Για να ακριβολογούμε; Έλειπε εκείνο το στοιχείο που θα τον φέρει σε τοπ επίπεδο και θα του επιτρέψει να ελπίζει όχι μονάχα σε είσοδο στην οχτάδα, αλλά να ονειρεύεται φάιναλ φορ. Ένας ψηλός από το… πάνω ράφι. Ένας σέντερ που θα κάνει τη διαφορά. Ένας παίκτης που θα μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα ψηλά κορμιά, όλους τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

Δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Αλλά είναι απαραίτητο. Αν στον Παναθηναϊκό δε θέλουν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα και να χάσουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται, οφείλουν να στηρίξουν την επένδυσή τους και φυσικά τον σπουδαίο προπονητή τους με ένα σέντερ… φόβητρο.

Αν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει έναν ψηλό που θα κάνει τη διαφορά, μπορεί να ελπίζει σε μεγάλα πράγματα. Πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι είχαμε φανταστεί στο ξεκίνημα της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ