Νικ Καλάθης: 2 ασίστ από το Top-5 και τον Τεόντοσιτς (pics)

Νικ Καλάθης: 2 ασίστ από το Top-5 και τον Τεόντοσιτς (pics)

O Νικ Καλάθης δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πασέρ της Euroleague, με τον αρχηγό των «πρασίνων» να απέχει μόλις δύο ασίστ από το Top-5 στην κατηγορία αυτή.

Ο Νικ Καλάθης είναι έτοιμος να φτάσει σε ένα ακόμα σπουδαίο επίτευγμα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν είναι κρυφό ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος σε δημιουργία παίκτης της Euroleague.

Τη φετινή σεζόν ο Έλληνας πόιντ- γκαρντ μοιράζει 9,2 ασίστ ανά παιχνίδι, όντας ο πρώτος στη σχετική κατηγορία, με τον Βασίλιε Μίσιτς που ακολουθεί να μετράει 6,6 ανά ματς.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ο 30χρονος μοίρασε 13 ασίστ, φτάνοντας τις 1.124 συνολικά στην καριέρα του.

Απέχει μάλιστα δύο ακόμα από τον Μίλος Τεόντοσιτς, που έχει 1.126, για να βρεθεί στην πέμπτη θέση. Το επίτευγμά του είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει φτάσει σε αυτήν την επίδοση σε μόλις 196 παιχνίδια.

Αν συνεχίσει έτσι στο φινάλε της φετινής σεζόν πρόκειται να ξεπεράσει μέχρι και τον Δημήτρη Διαμαντίδη που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να θυμίσουμε ότι την περσινή σεζόν τελείωσε τη σεζόν με 286 ασίστ, σπάζοντας το ρεκόρ με τις περισσότερες τελικές πάσες που έχουν δοθεί από ένα παίκτη σε μία χρονιά, το οποίο κατείχε ο ίδιος από την σεζόν 2017-2018 όταν και είχε 249.

Δείτε στον πίνακα:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ