Ομπράντοβιτς: «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο μπάσκετ το άδειο γήπεδο»

Ομπράντοβιτς: «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο μπάσκετ το άδειο γήπεδο»

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε μίλησε για την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, το γεγονός ότι η ομάδα του μπορούσε στο τέλος να πάρει την αναμέτρηση αλλά και για την συγκέντρωση των αθλητών του.

Απογοητευμένος από τον τρόπο που εξελίχθηκε η αναμέτρηση για την ομάδα του ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής της Φενέρ στάθηκε στα κακά διαστήματα των αθλητών του, το άδειο ΟΑΚΑ αλλά και τους λόγους που δεν μπορούν οι παίκτες του να βγάλουν αυτά που πρέπει στο παρκέ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Τι να πω πέραν του να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την νίκη του; Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος. Ως συνήθως, το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό. Βρεθήκαμε σε θέση για να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Κάναμε και πάλι τα λάθη, που κάναμε και στα προηγούμενα παιχνίδια μας. Αυτό είναι».

Για τα ριμπάουντ και την άμυνα της ομάδας του: «Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δικαιολογίες, θα πούμε για τους τραυματισμούς. Πιστεύω πως έχουμε ποιότητα για να παίξουμε καλύτερα. Τα ριμπάουντ είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του μπάσκετ. Ξεκινούν από τη θέληση και από τους παίκτες που πεινούν για νίκες. Αν έχεις πρόβλημα στα ριμπάουντ πρέπει να είσαι πιο επιθετικός. Στο φινάλε τα στατιστικά λένε πως είχαμε οκτώ παραπάνω κατοχές από τον Παναθηναϊκό. Εκείνοι σούταραν 10 παραπάνω βολές, δηλαδή συν πέντε κατοχές. Άρα, έχουμε τρεις κατοχές παραπάνω. Χρειάζεται ισορροπία λαθών και προσπαθειών. Όμως, αυτό είναι το μπάσκετ, το σημαντικό είναι να βάζεις την μπάλα στο καλάθι. Χάσαμε 5-6 πολύ εύκολα λέι απ. Είχαμε 5/23 σουτ. Ίσως δυο – τρία να ήταν σε άμυνα, τα περισσότερα ήταν εύκολα. Έτσι είναι το μπάσκετ».

Για το άδειο ΟΑΚΑ: «Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο μπάσκετ. Ελπίζω να μην γίνει ξανά σε κανένα γήπεδο. Όλοι πρέπει να το σκεφτούν, για να έχουμε τη διοργάνωση που μας αρέσει και να καταλάβουμε πως όλοι προσπαθούμε για τον κόσμο. Τι θέλω να πω; Έχουμε κανόνες. Πρέπει να συζητήσουμε αυτούς τους κανόνες. Όλοι μαζί, πρώτα από όλα οι ιδιοκτήτες, για το αν αυτοί οι κανόνες είναι σωστοί. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε πως στα γήπεδα θέλουμε κόσμο που τους αρέσει το μπάσκετ, όχι χούλιγκαν. Διάβασα τι είπε ο κόουτς Πιτίνο. Ήταν έκπληξη και για εμένα ότι η τιμωρία ανακοινώθηκε χθες. Πριν από το ματς ήρθαν 30-40 οπαδοί από την Τουρκία στην Ελλάδα. Έμειναν στο ξενοδοχείο, δεν μπόρεσαν να δουν το ματς, ενώ είχαν πληρώσει εισιτήρια και διαμονή. Ελπίζω να μην γίνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ξέρω πόσο πολύ αρέσει το μπάσκετ στον κόσμο εδώ».

Για το αν το πιο δύσκολο κομμάτι για εκείνον είναι να αλλάξει τη ψυχολογία των παικτών του: «Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, είμαι από τις 09:00 έως τις 23:00 στο γήπεδο. Δεν ξέρω, πιστέψτε με. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, δεν ξέρω. Η προπόνησή μας είναι ακόμα καλύτερη από το πώς παίζουμε. Είναι ένα καλό παράδειγμα η φάση με τον χαμένο αιφνιδιασμό μας, που αντί για λέι απ κάναμε λάθος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ