Ολυμπιακός: Τα πάνω-κάτω των «διαβολοβδομάδων» (vids)

Ολυμπιακός: Τα πάνω-κάτω των «διαβολοβδομάδων» (vids)

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τρίτη του «διαβολοβδομάδα» για φέτος αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τη Χίμκι και εκτός τον Ερυθρό Αστέρα, θέλοντας να κάνει το 2/2 για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν

Ο Ολυμπιακός «ρίχνεται» στην τρίτη «διαβολοβδομάδα» τη φετινή σεζόν στη Euroleague, αντιμετωπίζοντας απόψε (21:00) τη Χίμκι στο ΣΕΦ και την Παρασκευή τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (20:00).

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι τα δυο αυτά παιχνίδια είναι κομβικά για το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση και κυρίως για την… οικονομία της βαθμολογίας και τις πιθανότητες που θα έχει μετά από τα δυο ματς για να μπει στην οκτάδα.

Οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα χρειάζονται το 2/2 την εβδομάδα που διανύουμε, διότι έρχονται δύσκολα ματς (πχ την άλλη βδομάδα εκτός με Μπαρτσελόνα), αλλά και για την ψυχολογία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες δυο «διαβολοβδομάδες» ο Ολυμπιακός μετρούσε από μια νίκη και μία ήττα, οπότε πλέον είναι και ένας λόγος παραπάνω για τις δυο σερί νίκες.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η πρώτη διπλή αγωνιστική για τον Ολυμπιακό τυπικά είχε τα πιο δύσκολα παιχνίδια, αφού οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να ταξιδέψουν στη Ρωσία για να παίξουν με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι εν συνεχεία να υποδεχτούν τη Μακάμπι στο ΣΕΦ.

Ο απολογισμός 1-1 είναι θετικός συγκριτικά με τη δυναμική των δυο ομάδων, αλλά όχι έτσι όπως ήρθε. Πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός έκανε ένα «καρυδάτο» διπλό με 84-79 στη Μόσχα με εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπράντον Πολ (είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ) και δυο μέρες μετά ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (65-90) στην έδρα του από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» και τελευταία μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Γερμανία για τα παιχνίδια με Μπάγερν και Άλμπα. Τα δυο παιχνίδια τα ήθελε για πολλούς λόγους η πειραϊκή ομάδα, όμως και πάλι κατάφερε να πάρει μια νίκη.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα χέρια του το παιχνίδι στο Μόναχο, αφού ηττήθηκε με 85-82, κι ενώ προηγούνταν μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος, σε μια βραδιά που έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής. Το τελικό σκορ ίσως και να αδικεί, όμως φρόντισε να το «ρεφάρει» κατά κάποιον τρόπο δυο μέρες αργότερα στο Βερολίνο.

Η ομάδα του Κεμζούρα κόντρα στην Άλμπα ήταν καταιγιστική, πέτυχε ένα μεγάλο διπλό και μάλιστα με σκορ 99-80. Όλα κύλησαν ρολόι για τον Ολυμπιακό, μπήκαν τα σουτ, Σπανούλης, Πρίντεζης, Πολ, Παπανικολάου και Ρούμπιτ ήταν διψήφιοι, με τον τελευταίο ειδικά να κάνει το κορυφαίο του ματς με τα ερυθρόλευκα, σκοράροντας 16 πόντους και μαζεύοντας 8 ριμπάουντ.

Στις «διαβολοβδομάδες» αναδεικνύει την επίθεση του

Αντικειμενικά λοιπόν συγκριτικά με τη σεζόν που διανύει ο Ολυμπιακός φαίνεται να του ταιριάζουν οι διπλές αγωνιστικές, αφού εκεί έχει πραγματοποιήσει και 2-3 από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

Ακόμα και στατιστικά να το δει κανείς οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν περισσότερο (82,5 πόντους ανά ματς), παίζουν γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, αλλά με εξαίρεση το ματς με τη Μακάμπι χάνουν σε λεπτομέρειες. Με την Μπάγερν «πέταξαν» δικό τους παιχνίδι, ενώ στα άλλα δυο πήραν αν μη τι άλλο δυο σπουδαία διπλά.

Η δημιουργία είναι καλύτερη (15,7 ασίστ), η ευστοχία επίσης (35,4% στα τρίποντα) και το μόνο «μελανό» σημείο είναι η άμυνα που «τρώει» 83,5 πόντους. Όλα τα παραπάνω λοιπόν με λίγη βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού μπορούν να φέρουν στον Ολυμπιακό το 2/2 αυτή τη βδομάδα που τόσο πολύ θέλει.

Η πρώτη διαβολοβδομάδα του Ολυμπιακού:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 79-84

Ολυμπιακός – Μακάμπι 65-90

https://www.youtube.com/watch?v=bkCcv9WeYHM&feature=emb_logo

Η δεύτερη διαβολοβδομάδα του Ολυμπιακού:

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 85-82

https://www.youtube.com/watch?v=9zq85gooDFE&feature=emb_logo

Άλμπα Βερολίνου Ολυμπιακός 80-99

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ