Κεμζούρα: «Αν παίζει έτσι ο Παπανικολάου, δεν χάνει ο Ολυμπιακός»

Κεμζούρα: «Αν παίζει έτσι ο Παπανικολάου, δεν χάνει ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής του Ολυμπιακου εξήρε την αυταπάρνηση των αθλητών του αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση του Έλληνα φόργουορντ που έκρινε την αναμέτρηση με την Χίμκι

Ο Ολυμπιακός πήρε μία τεράστια νίκη με την Χίμκι και ανέβηκε στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας.
Με έναν επικό τρόπο. Με ανατροπή που θυμίζει το ένδοξο παρελθόν του.

Μετά το ματς ο Κεστούτις Κεμζούρα ήταν περιχαρής και ανακουφισμένος. Αρχικά τόνισε: «Απλά θα πω… wow! Είχαμε το προβάδισμα γιατί το αξίζαμε. Εκτελέσαμε το πλάνο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το σύγχρονο μπάσκετ μπορεί να φέρει κάποια σημεία στα οποία θα χάσεις την συγκέντρωσή σου αλλά και το μομέντουμ. Αλλάξαμε κάποια αμυντικά πλάνα απέναντι στον Σβεντ, αλλά σκόραρε 36 πόντους. Πήρε πολλά σουτ, κάναμε καλή δουλειά. Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε; Οι παίκτες μας έδειξαν την καρδιά τους όταν το παιχνίδι ήταν χαμένο στο τέλος.

Εκτός ότι πετύχαμε αυτά τα μεγάλα τρίποντα, θέλω να σημειώσω το εξής: Παίξαμε επιθετική άμυνα, κάναμε παγίδες και από εκεί πήραμε την ευκαιρία για να γυρίσουμε στο ματς», και πρόθεσε στην συνέχεια πως: «Στη παράταση κυριαρχήσαμε από την άμυνα. Όταν πηγαίνεις στη παράταση, παίζει ρόλο τι έκανε στο παιχνίδι πριν. Ο Σβεντ για παράδειγμα ήταν κουρασμένος. Πολλοί δούλεψαν πάνω του. Είναι μία μεγάλη νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μας δίνει αυτοπεποίθηση. Τα ριμπάουντ και τα λάθη ήταν κομβικά, το είχα πει και πριν το ματς. Κάναμε 11 λάθη, θα μπορούσαμε να κάνουμε και λιγότερα, αλλά στο τέλος πήραμε αυτό που αξίζαμε. Ο Σπανούλης ήταν φανταστικός, πέτυχε μεγάλα τρίποντα, ο Πρίντεζης το ίδιο. Θέλω να σταθώ στον Παπανικολάου. Το πνεύμα του, η ενέργειά του. Του είπα ότι αν παίζει έτσι, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάνει ματς».

Σχετικά με το τάιμ-άουτ πριν την επιστροφή από το -9, τόνισε: «Τους είπα να είναι σκληροί για να αναγκάσουν τους αντιπάλους σε λάθη. Έπρεπε να ρισκάρουμε, δεν είχαμε κάτι να χάσουμε. Έπρεπε να σουτάρουμε γρήγορα. Άλλο να το λες βέβαια, άλλο να το κάνεις».

Για την αντιμετώπισε του Σβεντ: «Είχαμε πει ότι ο Σβεντ θα πάρει σουτ, αλλά έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να πάρει τις προσπάθειές του. Ο Σπανούλης βγήκε αλλαγή, μπορεί να μην ήταν ευχαριστημένος με αυτό, αλλά πήρε ενέργεια και η ομάδα πήρε βοήθεια. Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες. Πάντα ψάχνεις να βρεις τρόπους και να βοηθήσεις την ομάδα. Είχαμε διαφορετικά αμυντικά σχήματα, οι παίκτες μας μάλιστα μπερδεύτηκαν και είχα και εγώ ευθύνη σε αυτό. Παράδειγμα είναι το ελεύθερο τρίποντο του Μπέρτανς. Έτσι είναι το μπάσκετ».

Σχετικά με το DNP του Μπάλντγουιν: «Προσπαθούμε να δούμε ποιος ταιριάζει καλύτερα. Ήταν μία απόφαση για το συγκεκριμένο ματς. Θα είναι έτοιμος για τα επόμενα ματς. Ο Ουέιντ είναι καλύτερα στο «2» και ταιριάζει με τον Ρότσεστι, αλλά σήμερα δεν θα μπορούσαν να παίξουν μαζί. Ο Τσέρι ήταν πολύ καλός, ο Σπανούλης το ίδιο. Παίξαμε με τον Πολ στο «2», κατέβασε μπάλα και ο Παπανικολάου. Ο Κόνιαρης είναι επίσης εκεί, μας έδωσε ενέργεια, «έτρεξε» καλά την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ