Κεμζούρα: «Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά στο Βελιγράδι»

Κεμζούρα: «Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά στο Βελιγράδι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τους Σέρβους που προέρχονται από την ήττα στην Μόσχα αλλά και για τους... παγκίτες του που πρέπει να βγουν μπροστά.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι στο ΣΕΦ, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που οι Ερυθρόλευκοι έφεραν τα πάνω κάτω και πήραν ένα ανέλπιστο θετικό αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, και η ομάδα του Πειραιά οδηγήθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με άμεσο προορισμό το Βελιγράδι.

Κατά τη αναχώρηση της ομάδας για το αυριανό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα (20/12, 20.00)  στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε και για το ματς με τους Ρώσους και για αυτό που έρχεται στην Σερβία.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι είχε καλό τέλος για εμάς. Ήταν σπουδαίο το φινάλε», σχολίασε για την αναμέτρηση με τη ρωσική ομάδα και αμέσως εστίασε στον αγώνα που ακολουθεί τονίζοντας: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα. Έχει την 3η καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Επίσης, είναι μια από τις τρεις καλύτερες στην κατηγορία των κλεψιμάτων. Θεωρώ πως θα παίξουν πολύ σκληρά. Έχασαν στον προηγούμενο παιχνίδι στην Μόσχα και τώρα επιστρέφουν στο σπίτι τους να παίξουν μπροστά στους φιλάθλους τους. Καμία ομάδα, κανένας προπονητής και κανένας παίκτης δεν θέλει να χάσει δύο παιχνίδια στην σειρά, ειδικά όταν παίζει μέσα στην έδρα του. Οπότε εμείς θα πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, την σκληράδα τους και την έντασή τους. Τακτικά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές, όχι όμως πολλές καθώς δεν υπάρχει χρόνος. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και οι παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν ενέργεια στην αναμέτρηση της Παρασκευής».

Ερωτηθείς αν τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί, απάντησε: «Ναι, μπορεί να διορθωθεί. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό. Χθες σε κάποιο σημείο μπερδευτήκαμε λίγο  με την πικ εν ρολ άμυνα, εκείνοι ‘ζεστάθηκαν’, ο Σβεντ ευστόχησε σε κάποια δύσκολα τρίποντα και το παιχνίδι γύρισε. Όταν εσύ δεν με συνέπεια σκοράρεις και χάνεις ευκαιρίες, ο αντίπαλος αν είναι εύστοχος γυρίζει το παιχνίδι. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και προσπαθούμε να βρούμε τους συνδυασμούς παικτών που παίζουν μαζί καλύτερα, που ταιριάζουν καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Αυτό το βλέπουμε μέσα από τις προπονήσεις, μέσα από το παιχνίδι και συνεχώς θα βελτιωνόμαστε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ