Έχει ακόμα το άγγιγμα του Μίδα ο Ομπράντοβιτς; Τώρα θα το αποδείξει

Έχει ακόμα το άγγιγμα του Μίδα ο Ομπράντοβιτς; Τώρα θα το αποδείξει

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε δεινή θέση, είναι ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού από τα πλέι οφ, είναι κοντά το τέλος εποχής, είναι η στιγμή του Ομπράντοβιτς

Όσες φορές κι αν δει κανείς τη βαθμολογία, δύσκολα θα πιστέψει ότι δεν έχει γίνει λάθος. Στη 15η θέση, τέταρτη από το τέλος, επτά θέσεις από την τελευταία ομάδα που διεκδικεί θέση στα πλέι οφ, βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε. Μετράει 5 νίκες κι έχει υποστεί 10 ήττες, έχει (για την ώρα) βάλει από κάτω Άλμπα Βερολίνου, Ζενίτ και Ζαλγκίρις. Είναι η στιγμή για να δείξει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν έχει ακόμα το… άγγιγμα του Μίδα, αν μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Να μην παρεξηγηθούμε: Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή τους τίτλους, τα δαχτυλίδια, τον σεβασμό, που με την πορεία του κατάκτησε. Τίποτα δεν του χαρίστηκε. Από την άλλη κανείς δεν κερδίζει «μοστράροντας» τα κατορθώματα του… χθες. Η Φενέρμπαχτσε είναι ζωντανός οργανισμός, ο Ομπράντοβιτς ακόμα κι αν είναι ο καλύτερος υπόκειται σε κριτική (και οι καλοί κρίνονται), οπότε το ερώτημα παραμένει: Προλαβαίνει η Φενέρ να σώσει τη χρονιά;

Υπάρχει πολύς δρόμος κι η διαφορά με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ είναι μόλις τρεις νίκες. Ακόμα κι αν τερματίσει 8η η τουρκική ομάδα, η δεύτερη φάση είναι ένα… διαφορετικό πρωτάθλημα κι οι έδρες αγγίζουν τα όρια του… αστικού μύθου, ειδικά όταν μιλάμε για την Ευρωλίγκα. Ως εκ τούτου η Φενέρ πρέπει να παλέψει για να μπει στην πρώτη οκτάδα.

Ερώτημα, που θα βρει την απάντησή του μέσα στις τέσσερις γραμμές: Μπορεί; Η εικόνα λέει «όχι», τα ονόματα των παικτών, το ρόστερ, η παρουσία του Ζοτς, η ιστορία της Φενέρ λέει «ναι». Κι ο δρόμος για την 8άδα περνά κι από το ΣΕΦ (θεωρούμε ως φυσιολογική εξέλιξη τη νίκη στην αμέσως επόμενη εντός έδρας υποχρέωση με τη Βαλένθια), όπου θα κάνει… ποδαρικό για το 2020. Ένα ματς κομβικό και για τον Ολυμπιακό, καθώς κι οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν τον ίδιο στόχο.

Με 19 αγώνες να απομένουν είναι μάλλον ανόητο να προβλέψει κανείς ότι οι Τούρκοι είναι «τελειωμένοι». Ότι ο Ομπράντοβιτς μοιάζει με… πυγμάχο που έχει δεχθεί αλύπητα χτυπήματα, έχει ζαλιστεί κι έχουν… ανοίξει τα γάντια, μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Μέχρι το νοκ άουτ, μέχρι να μετρήσει ο διαιτητής και να βγάλει εκτός τον Ζοτς, μην υποτιμάτε/με την καρδιά του πρωταθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ