Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 10ετίας στην Ευρωλίγκα; (poll)

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 10ετίας στην Ευρωλίγκα; (poll)

Ψηφίστε μέσα από το poll του «10» τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρωλίγκα από την σεζόν 2010 έως και αυτήν που ολοκληρώθηκε. Η απόφαση είναι δική σας.

Σε μία ομάδα ο προπονητής είναι αυτό που δέχεται την μεγαλύτερη κριτική όταν αυτή δεν πηγαίνει καλά και τις περισσότερες φορές μένει πίσω από τα φλας της δημοσιότητας όταν έρχονται οι επιτυχίες. Σε όλα τα αθλήματα, σε όποιον χώρο και αν υπάρχουν αυτά. Στο μπάσκετ οι ειδικοί τονίζουν πως ο προπονητής είναι αυτός που παίρνει δραστικά τις αποφάσεις για την ομάδα του. Μπλέκει περισσότερο στο παιχνίδι της, είναι ο υπεύθυνος για τις τροποποιήσεις που μπορεί να κάνει στην διάρκεια μίας αναμέτρηση και το πόσο μπορεί με τις αλλαγές του να παρέμβει στα όσα γίνονται σε ένα παιχνίδι.

Παράλληλα από την δουλειά του αλλά και την βοήθεια που έχει από το προπονητικό του επιτελείο, ανεξαρτήτου μπάτζετ, είναι ο κύριος υπεύθυνος της φιλοσοφίας της και όσα κάνει αυτή στο παρκέ.

Στην Ευρωλίγκα την τελευταία δεκαετία έχουν ξεχωρίσει αρκετοί προπονητές. Οι ομάδες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχουν κατακτήσει δύο κούπες, ενώ έχουν και πλην ελαχίστων περιπτώσεων, διαρκή παρουσία σε Final 4 της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτέλεσε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, για να τον ακολουθήσει ο Δημήτρης Ιτούδης μέσα στην δεκαετία με δυο τίτλους.

Και δεν είναι μόνο οι… δικοί μας έτσι; Ο Πάμπλο Λάσο έχει παρουσιάσει ίσως την πιο σταθερή ομάδα σε όλα την διοργάνωση, που δεν λείπει από τα μεγάλα ραντεβού της, που σηκώνει κούπες. Ο Τσάβι Πασκουάλ, παρότι δεν κατάφερε κάτι σε αυτό το κομμάτι στην χώρα μας, ήταν ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την Μπαρτσελόνα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ που… χλευάστηκε από πολλούς στον Πειραιά, «σόκαρε» την Ευρωλίγκα παίζοντας… μπασκετάρα με την Μακάμπι και κατακτώντας της κούπα μαζί της. Ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τα δύο Ερυθρόλευκα Final 4, ήταν στο τεχνικό τιμ της ΤΣΣΚΑ και πλέον έχει μεταλλάξει προς το καλύτερο την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία είναι από τις ομάδες που είναι ικανές να σηκώσουν την κούπα.

Γιατί όμως σας τα λέμε αυτά; Για να ψηφίσετε στο poll του «10» τον κορυφαίο τεχνικό της δεκαετίας της Ευρωλίγκας, την δεκαετία που ολοκληρώνεται.
*Προσοχή, ψηφίζετε αυτόν από την σεζόν 2010-11 έως και σήμερα ως κορυφαίο, χωρίς να υπολογίζετε ότι είχε καταφέρει νωρίτερα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ