Ιτούδης: «Μου αρέσει που βλέπουν διαφορετικά την ΤΣΣΚΑ»

Ιτούδης: «Μου αρέσει που βλέπουν διαφορετικά την ΤΣΣΚΑ»

Ο προπονητής των Ρώσων μιλώντας σε ισπανικό μέσο, τόνισε ότι ο τραυματισμός του Κλάιμπερν άλλαξε την δομή των Μοσχοβιτών, ενώ στάθηκε και στο μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ.

Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε την Ευρωλίγκα για δεύτερη φορά στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας τεχνικός που έχει αφήσει το στίγμα του στην διοργάνωση και προσπαθεί μέσω της δουλειάς της να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στην παγωμένη Ρωσία.
Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο ισπανικό «FullBasket.es» και τον δημοσιογράφο Μιγκέλ Λοίς Βιδάλ για την ομάδα που παρουσιάζει φέτος, την συνύπαρξή του με τον Μάικ Τζέιμς αλλα και το μέλλον του.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός είπε μεταξύ άλλων:

Για το αν αποτελεί κίνητρο για την ΤΣΣΚΑ το γεγονός πως δεν θεωρείται φαβορί φέτος: «Πάντα έχω κίνητρο, ανεξαρτήτως των πιθανοτήτων, που δημιουργούν άλλοι. Στην πραγματικότητα, αφού χάσαμε τον Ουίλ Κλάιμπερν και έχουμε πολλούς νέους παίκτες, είμαστε στην ουσία μια νέα ομάδα. Γι’ αυτό μας βλέπουν ως μια ομάδα με χαμηλότερο προφίλ. Μου αρέσει».

Για τον τραυματισμό του Κλάιμπερν: «Ο Ουίλ έπαιξε στο Final Four με ένα πόδι. Είχε τραυματισμό στον αστράγαλο κόντρα στη Ρεάλ στον ημιτελικό. Ήταν αμφίβολος για τον τελικό, η κατάσταση δεν ήταν εύκολη. Τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο. Το πρωί του αγώνα του είπα πως έπρεπε να αποφασίσω για τη δωδεκάδα και έπρεπε να ξέρω αν μπορώ να τον υπολογίζω. Η απάντησή του ήταν απλή: «Κόουτς, θα παίξω και με ένα πόδι αν χρειαστεί». Αποφάσισα να τον συμπεριλάβω στις επιλογές και μας βγήκε σε καλό. Έδειξε πόσο κίνητρο και πόσες φιλοδοξίες έχει. Του άφησαν χώρο, γιατί ήξεραν πως δεν μπορεί να επιτθεί στο καλάθι και εκείνος έβαλε τα σουτ. Ήταν ο MVP, μας βοήθησε να πάρουμε τον τίτλο. Μόλις τελείωσε το Final Four, έπρεπε να καθαρίσει τον αστράγαλό του. Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και είχε ένα πλάνο επιστροφής. Οι γιατροί του εξήγησαν πως επικεντρώνεται σε πολλά μέρη του σώματός του και πιέζει πολύ το γόνατό του. Ξέραμε πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Πλέον ελπίζουμε να γυρίσει πιο δυνατός».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Ο Μάικ είναι ένας παίκτης που μπορείς να προπονήσεις εύκολα. Όπως και με άλλους παίκτες, έτσι και μαζί του, είχα πολλές συζητήσεις. Προσπαθώ να ζητώ συγκεκριμένα πράγματα από τον καθένα μέσα στη σεζόν. Δεν θα αρνηθώ πως ο Μάικ έχει πολλές ικανότητες, που μπορεί να φανούν χρήσιμες. Θες χρόνο; Φυσικά, τό ίδιο και εμείς. Έχει δείξει πως μπορεί να ηγηθεί της ομάδας. Σύντομα θα μάθει τα συστήματα και τη φιλοσοφία. Είμαστε στο σωστό μονοπάτι. Ελπίζω να μείνει υγιής και να μας βοηθήσει να φτάσουμε τους στόχους μας».

Για τη ζωή στην Μόσχα και το μέλλον του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν το λέω για να φανώ καλός στις συνεντεύξεις. Οι φίλοι και η οικογένειά μου ξέρουν πως αγαπώ την πόλη. Είναι μία από τις πιο καθαρές στον κόσμο, είναι σωστά δομημένη. Φυσικά, έχει τα δικά της προβλήματα. Όμως, σε γενικές γραμμές την αγαπώ. Είμαι χαρούμενος στην ομάδα. Το μέλλον εξαρτάται από πολλά πράγματα. Σκεφτείτε πως ήρθα για μια σεζόν και ήδη έχω μείνει έξι».

Για το αν σκέφτεται το ΝΒΑ: «Δεν ξέρω, αυτή είναι η αλήθεια. Ίσως μείνω για λίγο εκτός μπάσκετ, ίσως πάω να κολυμπήσω στο εξοχικό μου. Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ