ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αρμάνι Μιλάνο 78-75

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αρμάνι Μιλάνο 78-75

O Ιταλοαμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 28 πόντους, έκανε ρεκόρ καριέρας και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης της ΤΣΣΚΑ επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Τι έκανε ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο πιο απρόσμενος πρωταγωνιστής για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον πάλαι ποτέ παίκτη του Ολυμπιακού και νυν του Δημήτρη Ιτούδη να είναι εξαιρετικός και να σταματάει στους 28 πόντους, στη νίκη των Ρώσων με 78-75, σε ένα ματς διαφήμιση του μπάσκετ. Καμία ομάδα δεν το άφηνε το ματς στην μοίρα του. Ο Χάκετ όμως πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας και έχοντας ιδανικό συμπαραστάτη τον.. άστοχο μεν Τζέιμς αλλά μετά από καιρό ομαδικότατο Αμερικανό (17π. με 4/14 σουτ και 11 ασίστ), ήταν η αιτία για να έρθει η νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ντάνι μάλιστα έκλεισε το ματς με 6/9 τρίποντα και φοβερές άμυνες επάνω στον Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Πίεση και για τις δύο ομάδες στο ματς, που στο ξεκίνημα ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 8-7 στο πεντάλεπτο. Η Αρμάνι είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους του Τζέιμς, όμως ο Χάκετ με τρίποντο έγραψε το 15-9.

Με τον ίδιο πρωταγωνιστή οι Ρώσοι κράτησαν την διαφορά, ο Ιταλός ήταν εξαιρετικός και στις δύο μεριές του παρκέ και από κλέψιμό του και κάρφωμα του Μπολομπόι, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 19-13.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πάντως κοντά στο σκορ. Ο Γκουντάιτις επιβλήθηκε των ψηλών του Ιτούδη για το 21-19, το οποίο συνέφερε ο Τζέιμς με βολές έπειτα από κερδισμένο φάουλ σε παρατραβηγμένη προσπάθεια για τρίποντο.

Ο Αμερικανός σκόραρε εκ νέου για το 26-21, για να έρθει η αντεπίθεση των Ιταλών. Πως; Με τον Κάλεμπ Ταρζούφσκι. Ο σέντερ του Μεσίνα έβαλε στα καλάθια τους Μοσχοβίτες, έτρεξε ένα σερί έξι προσωπικών πόντων, με τυς Νέντοβιτς και Ντελα Βάλε να «χτυπούν» από την περιφέρεια.

Το παιχνίδι έφτασε στο 26-33 με ένα 12-0 σερί της Αρμάνι, με τον Γκουντάιτις αργότερα να προσθέτει 4 πόντους και το ημίχρονο να τελειώνει στο 32-39 στο Yantarny Sports Palace του Καλίνινγκραντ.

Και σιγά μην τα παρατούσε η ΤΣΣΚΑ. Η Αρμάνι προηγήθηκε με 9, για να ακολουθήσει το 13-0 των γηπεδούχων με τον Τζέιμς να ντύνεται… Σέρχι και να μοιράζει 8 ασίστ σε 23 αγωνιστικά λεπτά. Ο Μάικ Τζέιμς το είχε πάρει προσωπικά. Τόσο πολύ που με 10 πόντους και 4 τελικές πάσες στο τρίτο δεκάλεπτο, κρατούσε μόνος του την ΤΣΣΚΑ απαντώντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στον Ετόρε Μεσίνα που εισιγήθηκε το καλοκαίρι την αποπομπή του από το Μιλάνο. Έφτασε το παιχνίδι στο 55-51, για να ισοφαρίσει το ματς ο Σέρχιο με ένα τρίποντο όμως ηρεμώντας το κοινό των πρωταθλητών Ευρώπης και κάνοντάς τους να σιωπάσουν με ένα ακόμα δίποντο για το 59-61.

Βλέπαμε όμως μία πραγματική ματσάρα. Ο Χάκετ πήρε την σκυτάλη (είχε ήδη 6/8 τρίποντα), ο Τζέιμς έφτασε τις 10 ασίστ και  οι Μοσχοβίτες απέκτησαν προβάδισμα 9 πόντων με το 74-65 να δείχνει προσωρινή ασφάλεια. Ρώτησε κανείς τον «Τσάτσο» όμως; Ο Σέρχι με τρίποντο μείωσε στους 4 (74-70) με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη, ο Χάκετ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Ιταλός πέτυχε τα δύο επόμενα καλάθια, έβγαλε αμυνάρες και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 32-39, 59-61, 78-75

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ