Ο απόλυτα… ελληνικός Ολυμπιακός της επόμενης μέρας

Ο απόλυτα… ελληνικός Ολυμπιακός της επόμενης μέρας

Αυτό είναι το πλάνο για τη νέα σεζόν. Ο Ολυμπιακός θα είναι απολύτως ελληνοποιημένος, έχοντας ανανεώσει πλήρως τα κύτταρά του. Ομάδα με μέλλον

Η μη συμμετοχή στις εσωτερικές διοργανώσεις έχει… ακυρώσει τους όποιους περιορισμούς για την παρουσία στο ρόστερ συγκεκριμένου αριθμού Ελλήνων παικτών. Κι όμως, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να επωφεληθεί από αυτό, σε βάθος χρόνου, αλλά αντιθέτως θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία θα στηριχθεί σε Έλληνες παίκτες, η οποία (όπως το 2012 και μετά) θα έχει ελληνικό κορμό, με σταρ πρώτης γραμμής.

Είναι δεδομένο πως για την επόμενη σεζόν (και βλέπουμε) οι δύο σημαίες του Ολυμπιακού θα παραμείνουν στον ιστό. Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης θα συνεχίσουν να φορούν την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Μαζί με τον έμπειρο (πλέον) Κώστα Παπανικολάου, θα αποτελέσουν τη βάση, πάνω στην οποία θα στηθεί το νέο οικοδόμημα. Όχι τόσο μέσα στις τέσσερις γραμμές, όσο κυρίως στ’ αποδυτήρια, προκειμένου να περάσουν τη σωστή νοοτροπία στα νέα παιδιά.

Ο Σάσα Βεζένκοφ κι ο Αντώνης Κόνιαρης δείχνουν ότι μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τον νεαρό πόιντ γκαρντ να εντυπωσιάζει στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα και να αποτελεί ό,τι πιο ελπιδοφόρο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Στον… προθάλαμο είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος παίζει στον Ιωνικό Νικαίας και δείχνει αλλαγμένος προς το καλύτερο. Συνομήλικος με τον Κόνιαρη, θα είναι το καλοκαίρι στο λιμάνι. Εκεί όπου αναμένεται να επιστρέψει, έχοντας αποκτήσει ακόμα περισσότερες εμπειρίες ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ένας παίκτης που έχει… ιδιαίτερη επαφή με τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αισίως μιλάμε για επτά Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής, που γίνονται οκτώ με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει να φορέσει από το καλοκαίρι την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Χωρίς να υπολογίζουμε τους πιτσιρικάδες της αναπτυξιακής, οκτώ Έλληνες -δυνάμει διεθνείς- αποτελούν μια αξιοπρόσεκτη ραχοκοκαλιά. Κι αν συνυπολογίσουμε την ηλικία των έξι εξ αυτών, ο Ολυμπιακός χτίζει ομάδα όχι για μια σεζόν, αλλά με βάθος πενταετίας.

Μια ομάδα που θα έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί, αλλά και να έχει… επαφή με τον κόσμο, κάτι που θεωρούν απαραίτητο, προκειμένου να υπάρχει η σχέση, που θα γεμίζει τις εξέδρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ