Αποκάλυψη: Ο Πιτίνο είπε όχι σε ανταλλαγή Τζέικομπ Ουάιλι – Τζέιμς Γκιστ

Αποκάλυψη: Ο Πιτίνο είπε όχι σε ανταλλαγή Τζέικομπ Ουάιλι – Τζέιμς Γκιστ

Οι Σέρβοι άναψαν «πράσινο φως», αλλά ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να ανταλλάξει τον Τζέικομπ Ουάιλι με τον Τζέιμς Γκιστ

Ήταν το… μακρινό 2012 όταν (τότε) ο Γιάσμιν Ρέπεσα είχε δεχθεί την ανταλλαγή του Τζέιμς Γκιστ με τον Άντι Πάνκο. Στη Μάλαγα ακόμα δεν πρέπει να το έχουν χωνέψει, τη στιγμή που ο Αμερικανός έγινε ένας από τους πιο πετυχημένους ξένους στην ιστορία του «τριφυλλιού» και συνάμα από τους πιο αγαπητούς της εξέδρας. Επτά χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει το… ίδιο κόλπο, αλλά αυτή τη φορά ο προπονητής του ήταν αρνητικός.

Στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Τζέικομπ Ουάιλι με τον Τζέιμς Γκιστ. Οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα συμφώνησαν, όχι όμως κι ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει τον νεαρό Αμερικανό, που ο ίδιος εισηγήθηκε να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό. Και δικαίως, καθώς πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη (εξαιρετική) περίπτωση undersize σέντερ, που έχει πολλά προσόντα (κυρίως την ταχύτητα), που δουλεύει όσο λίγοι κι είναι πολύ θετικός στην ομάδα.

«Μα γιατί να τον αλλάξει;» θα αναρωτηθεί κανείς. Γιατί δεν δείχνει να τον υπολογίζει. Επί ημερών Πιτίνο, ο Ουάιλι έχει… φιλική συμμετοχή. Στο πρώτο ματς με τον Αμερικανό κόουτς στον πάγκο, με αντίπαλο την Μπασκόνια, ο Ουάιλι έπαιξε 15.19’’, με απολογισμό 2 πόντους και 3 ριμπάουντ. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, επί συνόλου 200 λεπτών δηλαδή, έχει αγωνιστεί μόλις 19.15’’ (με τον Ολυμπιακό ήταν DNP), έχοντας συνολικά πενιχρή συγκομιδή 12 πόντων και 2 ριμπάουντ!

Ο Γκιστ δεν είναι στην πρώτη νιότη, δεν έχει τη φρεσκάδα του… 2012, αλλά οι αριθμοί λένε τη δική τους αλήθεια. Ο Αμερικανός έχει μέσο όρο συμμετοχής 20.11’’ στη φετινή Ευρωλίγκα (12.01’’ ο λιγότερος χρόνος συμμετοχής κόντρα στη Μακάμπι και 27.25’’ με Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα ο μεγαλύτερος), με 7.6 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό πέτυχε τους περισσότερους πόντους του (22) και κόντρα στην Μπαρτσελόνα πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ (8). Αλλά, για να συγκρίνουμε ίδια μεγέθη, στα αντίστοιχα πέντε τελευταία ματς έχει 94,51’’ συμμετοχής και συνολικά 27 πόντους και 25 ριμπάουντ. Αν αυτούς τους αριθμούς τους έβγαζε ο Ουάιλι, στον Παναθηναϊκό θα ήταν ευτυχισμένοι, αφήστε που μπορεί να είχαν άλλες 1-2 νίκες (αυθαίρετο συμπέρασμα).

Προδήλως ο Πιτίνο κάτι παραπάνω από εμάς γνωρίζει. Αν το σκεφτεί κανείς γενικότερα, είναι λογικό να προτιμάς έναν νεαρό παίκτη, που τώρα είναι στα ντουζένια του, από τον γερόλυκο Γκιστ, που πάντως ήταν ο μόνος ο οποίος δεν χρειάζονταν χρόνο προσαρμογής. Μόνο που πρέπει να παίζει, για να έχει σημασία η παρουσία του. Όπως επίσης, ο Παναθηναϊκός κυνηγά (εδώ και τώρα) το αποτέλεσμα κι οι αριθμοί κάτι δείχνουν.

Όπως και να ‘χει, το deal δεν έγινε, επειδή ο κόουτς του «τριφυλλιού» δεν το ήθελε. Μένει να δούμε αν στο τέλος της ημέρας έχει δικό του πλάνο αξιοποίησης του Ουάιλι, ή αν σκοπεύει να πάρει έναν παίκτη, που θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Γκιστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ