Στη νέα δεκαετία δίχως… τσιρλίντερς η Ευρωλίγκα

Στη νέα δεκαετία δίχως… τσιρλίντερς η Ευρωλίγκα

«Ξεπερασμένη» θεωρεί την εικόνα των κοριτσιών που χορεύουν στα κενά των αγώνων η Ευρωλίγκα, που είναι αποφασισμένη να τις αλλάξει

Εδώ και δεκαετίες (πολλές, είναι η αλήθεια) η παρουσία των τσιρλίντερς, των κοριτσιών που χορεύουν όποτε υπάρχει αγωνιστικό κενό, κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης, είναι συνυφασμένη με το σπορ. Από τα πρώτα άτεχνα γκρουπ χορευτριών, έχουμε δει να εξελίσσονται σε σύνολα, με ακροβατικά χορευτικά, με απίστευτο συγχρονισμό, αλλά και πολλή δουλειά, για να βγει άρτιο αποτέλεσμα. Ακόμα κι οι σύλλογοι μπήκαν σε ανταγωνιστική λογική, και στο κομμάτι της διασκέδασης, όμως η Ευρωλίγκα δεν θέλει άλλο να βλέπει τσιρλίντερς πάνω στα παρκέ.

Η πρόθεση των διοργανωτών είναι να αποσυρθούν από τους αγώνες της διοργάνωσης οι χαριτόβρυτες κοπέλες και να αντικατασταθούν από χορευτικά σχήματα. Το «hip hop» θεωρούν ότι ταιριάζει περισσότερο στη λογική του μπάσκετ, οπότε σιγά – σιγά επιχειρούν να αντικαταστήσουν τα κορίτσια με γκρουπ, που παρουσιάζουν συγκεκριμένη χορευτική εικόνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, η διασκέδαση μοιράζεται ανάμεσα στους χορευτές του hip hop και τις τσιρλίντερς, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζουν το κοινό τους για την επόμενη μέρα. Είναι προφανές ότι δεν θα μείνουμε μόνο στο hip hop, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες μορφές τέχνης, που θα συνδυαστούν με αγώνες μπάσκετ, σε μια επιχείρηση ποικιλομορφίας και στο κομμάτι των παράλληλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Βεβαίως, δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε την πρόοδο των τσιρλίντερς, που όχι μόνο έχουν διαφοροποιηθεί από τα πρώτα γκρουπάκια όμορφων κοριτσιών, αλλά έχουν δημιουργήσει ομοσπονδία, κάνουν πρωταθλήματα, έχουν ακόμα και τμήματα υποδομής, με λιλιπούτειες χορεύτριες.

Όπως και να ‘χει, η Ευρωλίγκα γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή διαθέτει το καλύτερο ευρωπαϊκό προϊόν μπάσκετ και ψάχνει τρόπους να το κάνει ακόμα καλύτερο. Σε πολλά σημεία θέλει να φτάσει ή έστω να προσεγγίσει το ΝΒΑ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να έχει μια κάποια απόσταση, να διατηρήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «γηραιάς» ηπείρου, να μην γίνει πιστό αντίγραφο, ενδεχομένως και να πρωτοτυπήσει. Το αν θα πετύχει, θα το δούμε πάνω στα παρκέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ