Πιτίνο : «Προσοχή σε περιφερειακή άμυνα και ριμπάουντ»

Πιτίνο : «Προσοχή σε περιφερειακή άμυνα και ριμπάουντ»

Με τον Μήτογλου στο «4» και ψηλότερη πεντάδα, που να μπορεί να κυνηγήσει περιφερειακούς, θα «χτυπήσει» ο Πιτίνο την ΤΣΣΚΑ

Ανοιχτό βιβλίο είναι η ΤΣΣΚΑ για τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα κι αν το έχεις διαβάσει με προσοχή δεν είναι εύκολο να… σπάσεις τον κώδικα. Ο Ρικ Πιτίνο, λίγο πριν αναχωρήσει για το Καλίνγκραντ της Ρωσίας η «πράσινη» αποστολή έδωσε το στίγμα της ομάδας του, δείχνοντας παράλληλα σεβασμό στη… μεγάλη αντίπαλο.

«Η ΤΣΣΚΑ είναι -δίχως αμφιβολία- ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Πέρσι αναδείχθηκαν πρωταθλητές της Ευρωλίγκας και είναι μία από τις ομάδες που έχουν κατακτήσει πολλές φορές το τρόπαιο» δήλωσε ο Αμερικανός κόουτς, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο αφενός να δείξει τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης, αλλά και την αξία που θα έχει ενδεχόμενη επιτυχία.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει εντυπώσει τα δυνατά στοιχεία των Ρώσων, αλλά και τις αδυναμίες που έχει παρουσιάσει η δική του ομάδα. «H περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ αποτελεί τη βασική της δύναμη και θα πρέπει να την περιορίσουμε. Παράλληλα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε εκτός από την περιφερειακή μας άμυνα και στους υπόλοιπους τομείς. Θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά τον Μήτογλου στη θέση «4», γιατί βάσει ποσοστού είναι ο καλύτερός μας ριμπάουντερ και χρειαζόμαστε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι».

Το πλάνο, λοιπόν, είναι σαφές. Προσοχή στην περιφέρεια των Ρώσων, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, αλλά κι έλεγχος των ριμπάουντ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να έχει γρήγορα πόδια, να υπάρχει δυναμική αντιμετώπιση στο pick & roll, αλλά να μην χαθούν ριμπάουντ. Η ΤΣΣΚΑ έχει παίκτες με έφεση σε αυτόν τον τομέα (Χάινς) κι οι δεύτερες επιθέσεις θα… «σκοτώσουν» τον Παναθηναϊκό, γι’ αυτό κι ο Πιτίνο θέλει να τις περιορίσει.

Αν κρίνουμε από αυτά που είπε, αλλά κι από το γεγονός ότι έμεινε εκτός αποστολής ο Βουγιούκας, ενδέχεται να δούμε λιγότερο Παπαγιάννη, ενώ είναι ζήτημα τι θα επιλέξει για τον Φριντέτ, καθώς δεν υπάρχει παίκτης στην περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ, που να μπορεί να τον… αφήσει να σουτάρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ