Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου 93-63

Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου 93-63

Σαν να μην κατέβηκε η Μπάγερν στο γήπεδο. Ο Ερυθρός Αστέρας, δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση έφτασε με εμφατικό τρόπο στη νίκη

«Φαρμάκι» πότισαν τον Ντέγιαν Ράντονιτς οι… παλιοί του φίλοι. Ο Ερυθρός Αστέρας ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπάγερν (93-63), ανεβάζοντας το ποσοστό των νικών του στις οκτώ και μένοντας σταθερά στο κυνήγι μιας θέσης στα πλέι οφ. Οι Σέρβοι έβαλαν τις βάσεις στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, αποκτώντας διαφορά 22 πόντων. Και μπορεί κανένα ματς να μην τελειώνει στο ημίχρονο, όμως ήταν μια καλή προίκα για το δεύτερο μέρος.

Οι Σέρβοι δεν… κάθισαν στα κεκτημένα του πρώτου ημιχρόνου, κυριάρχησαν (με τη μικρότερη διαφορά σε σχέση με τα άλλα δύο) και στην τρίτη περίοδο, ανοίγοντας κι άλλο την ψαλίδα, ώστε να δώσουν διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία. Και πώς μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν σε 30 λεπτά είχαν δεχθεί μόλις 46 πόντους κι είχαν πετύχει 71; Όταν η διαφορά σκαρφάλωσε στους 30 (76-46) ο δρόμος δεν είχε επιστροφή για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Σάκοτα είχε πλουραλισμό στην επίθεση κι έναν διψασμένο για μπάσκετ Στίματς, ο οποίος μαζί με τον Κούζμιτς γέμισαν το «ζωγραφιστό», προσφέροντας πόντους και ριμπάουντ, κυριαρχία σ’ ένα καίριο κομμάτι του γηπέδου. Την ίδια στιγμή ο Μπράουν (αν και άστοχος) έδινε ισορροπία από την περιφέρεια, ο Νταβίντοβατς είχε επίδραση στο παιχνίδι, μπήκε κι ο Πάντερ στο κόλπο, όλοι κάτι έκαναν. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στην αντίπερα όχθη ο Μονρό έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Κάτι προσπάθησε να κάνει κι ο Λούτσιτς, όμως τα ποσοστά από το τρίποντο κι από τις βολές απείχαν από το να χαρακτηριστούν ανεκτά κι όσο περνούσε η ώρα τόσο χάλαγε κι η ψυχολογία των Γερμανών, που συμβιβάστηκαν γρήγορα με την ιδέα της ήττας.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 53-31, 71-46, 93-63.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ