Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-96

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-96

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο, η Φενέρμπαχτσε του ενός σέντερ αποφάσισε να τον εκτελέσει από την περιφέρεια, ο Ντε Κολό ήταν μαγικός και στην ημέρα του ρεκόρ του Σπανούλη, η ομάδα του Ζέλικο έφυγε νικήτρια από το ΣΕΦ.

Η ημέρα του Βασίλη Σπανούλη δεν συνδυάστηκε με το αποτέλεσμα που θα ήθελαν στον Πειραιά. Η κορυφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, συνδυάστηκε με ένα κάκιστο βράδυ, με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν από την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με σκορ 87-96, και να μένουν στο 6-11 στην φετινή Ευρωλίγκα. Τι έχει να θυμάται από αυτό το ματς ο Ολυμπιακός; Μονάχα το επικό κατόρθωμα του αρχηγού του που ξεπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και κατέκτησε την κορυφή των σκόρερς στην Ευρωλίγκα! Ένα ακόμα ρεκόρ για τον ΜΥΘΙΚΟ Σπανούλη!

Οσο για το παιχνίδι; Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο από πλευράς Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι μπήκαν καλά στο ματς, είδαν τον Μιλουτίνοφ να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και αυτό ανάγκασε τον Κεμζουρα να δοκιμάσει άλλα σχήματα. Οι… αλχημείες έφεραν ανισορροπίες και το εξαιρετικό 10/14 της Φενέρμπαχτσε από την περιφέρεια έστειλε το ματς στο λογικό ως ένα σημείο 40-52 της ανάπαυλας! Ο Ολυμπιακός ήταν το ίδιο κάκιστος και στην τρίτη περίοδο.  Η Φενέρ προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους και το μόνο που έχουν να θυμούνται στο Λιμάνι είναι το ρεκόρ του αρχηγού. Τίποτα παραπάνω. Άλλη μία ήττα, ένα ακόμα κακό αμυντικά παιχνίδι και μία ήττα που φέρνει προ ευθυνών όλη την ομάδα και εννοείται τον Κεστούτις Κεμζούρα.

Κορυφαίος ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων σε ένα πάρτι του Νάντο Ντε Κολό που έφτασε στους 32 πόντους.

ΣΤΟ Β ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τους Τσέρι, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ και προηγήθηκε μέσω… βολών σε 5-2. Το τρίποντο του Τσέρι έδωσε αέρα 6 πόντων στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι βέβαια μετά από λάθη τους, είδαν τους Ντε Κολό και Κάλινιτς να μειώνουν σε 10-8. Μετά τον 4ο πόντο του Σπανούλη, ο Ουίλιαμς απάντησε με βολές για να ακολουθήσει το γκολ φάουλ του Πρίντεζη για το 15-10 του Ολυμπιακού.

Από την στιγμή που ο Μιλουτίνοφ ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, άλλαξε η διάταξη των γηπεδούχων, ο Σλούκας βρήκε χώρους και παρά τα δύο φάουλ του Τόμας, η Φενέρμπαχτσε γύρισε το ματς. Για να φτάσουμε στο τρίποντο πίσω από το κέντρο του Σλούκα για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 20-22.

Ηταν φανερό ότι χωρίς τον «πύργο» του ο Ολυμπιακός θα είχε πρόβλημα. Με την Φενέρ σε εξαιρετική μέρα από την περιφέρεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά τα σουτ των Μαχμούτογλου και Ντατόμε η ομάδα της Τουρκίας προσπέρασε με έξι πόντους (26-32). Ο Τούρκος γκαρντ μάλιστα πέτυχε και το 26-35, ο Ολυμπιακός μείωσε προσωρινά, όμως το αμυντικό ριμπάουντ ήταν τεράστια πληγή για την ομάδα του Κεμζούρα.

Από μία τέτοια φάση ο Ουίλιαμς πραγματοποίησε το 30-38, ο Ριντ όμως, με δύο σερί του καρφώματα έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ για το -4 (34-38) της ομάδας του. Τι να το κάνει όμως; Η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού ήταν τραγική, όποτε ήθελε η Φενέρ έβρισκε ελεύθερο σουτ, ο Ντε Κολό σιγά μην δεν άρπαζε την ευκαιρία και με δύο σερί τρίποντα έφτασε το ματς στο 36-46.

Ετσι δεν υπήρχε μέλλον για τους Πειραιώτες στο ματς. Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ στο παιχνίδι, δεν τροποποίησε την εικόνα της ομάδας, την ώρα που η Φενέρ πέρασε με 13 πόντους, ο Τσέρι μείωσε με τρίποντο σε 40-50 για να τελειώσει το ημίχρονο στο 40-52 και τους Ερυθρόλευκους να μοιάζουν χωρίς πλάνο και σε κακή μέρα.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Και τι έγινε που οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια; Ο Ολυμπιακός ήταν άοσμος, η Φενέρ από την άλλη είχε καταλάβει τι συμβαίνει στο παρκέ και συνέχισε τον… χαβά της από την περιφέρεια. Γρήγορα πέρασε με 19 πόντους με τον Ντε Κολό και Ντατόμε να εκτελουν διαρκώς για τρεις και να φτάνουν το ματς στο 42-61.

Μετά από το τάιμ άουτ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δείξουν ότι είναι ακόμα εδώ. Ο Παπανικολάου με την άμυνα, ο Πρίντεζης με την επίθεση, ήταν η αιτια του 48-61, ενώ ο Μιλουτίνοφ με τον Τσέρι έριξαν την απόσταση στους 11 πόντους (52-63).

Οι Πειραιώτες σκληρυναν την άμυνά τους. Ο Τσέρι βοήθησε σε αυτό το σημείο με το πάθος που έδειξε, το ίδιο και ο Πολ, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στο 61-65.

Δεν είχαν όμως συνέχεια. Η Φενέρ δεν πανικοβλήθηκε, ο Ντε Κολό βγήκε εκ νέου μπροστά και το δεκάλεπτο με ένα 9-0 των Τούρκων έκλεισε στο 61-74.

Από εκει και έπειτα οι Ερυθρόλευκοι παρασύρθηκαν στον ρυθμό της Φενέρμπαχτσε.

Προσπάθησαν να ανακάμψουν, όμως διαρκώς έβρισκαν… τοιχο. Ένα νέο ξέσπασμα έφερε το 72-84 με τρίποντο του Πολ, όμως οι Τούρκοι δεν έχαναν την γη κάτω από τα πόδια τους.

Αντιθέτως στο… πάρτι του Σπανούλη κυριαρχούσαν απόλυτα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τρίποντο έκανε το 80-90 γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, αλλα η ήττα ήταν αδύνατον να αποφευχθεί. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, οι Ερυθρόλευκοι είχαν πληγωθεί από την άμυνά τους για μία ακόμα φορά, παρά τις προσπάθειες του  Σπανούλη στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν μπόρεσαν να γυρίσουν την κατάσταση και ο Ολυμπιακός γνώρισε την 11η του ήττα στην φετινή Ευρωλίγκα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ