Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα 76-74

Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα 76-74

Ο Οριόλα έχασε το τρίποντο της νίκης, η Μπασκόνια πήρε τον «ισπανικό εμφύλιο» κι οι «αιώνιοι» έχουν άλλον έναν πονοκέφαλο να αντιμετωπίσουν

Όποιος θεωρεί τα αποτελέσματα δεδομένα, προφανώς δεν βλέπει πολύ Ευρωλίγκα. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, ειδικά αν πρόκειται για αναμετρήσεις ομάδων από την ίδια χώρα, όπου οι μετρήσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Η Μπασκόνια, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε… κάθετη πτώση νίκησε την Μπαρτσελόνα με 76-74 κι έβαλε… φωτιά στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ.

Οι Βάσκοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μισό και θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το παιχνίδι, αν απέναντί τους δεν βρίσκονταν μια τόσο ποιοτική ομάδα. Η Μπαρτσελόνα το γύρισε, ισοφάρισε σε 74-74 και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αν μετά το εκπληκτικό κάρφωμα του Σενγκέλια (76-74), δεν ακολουθούσε το άστοχο δίποντο του Μίροτιτς και το άστοχο τρίποντο του Οριόλα. Ενδιάμεσα μεσολάβησε κλέψιμο του Κλαβέρ επί του Σενγκέλια, που όμως δεν κόστισε στους νικητές.

Ο Χένρι ήταν εξαιρετικός, ο Σενγκέλια με τον Σιλντς πέτυχαν τους πόντους που χρειάζονταν η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος είδε τους παίκτες του να εκτελούν με 48.5% από το τρίποντο. Απέναντί τους η Μπαρτσελόνα είχε παίκτες όπως ο Μίροτιτς, ο Κούριτς, ο Ντιλέινι κι ο Ντέιβις στην εξίσωση, μόνο που άργησαν να πάρουν μπροστά και στο τέλος (έστω και στις λεπτομέρειες) το πλήρωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 47-31, 65-54, 76-74.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ