Έπαθε, έμαθε και πρέπει να δράσει…

Έπαθε, έμαθε και πρέπει να δράσει…

Οι αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, η θέση του Κεμζούρα και οι κινήσεις που γίνονται για να επιστρέψει η αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας του Πειραιά.

Περίεργες καταστάσεις βιώνουμε το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι δεν με αφήνουν ούτε ρεπό να πάρω. Όσοι έχουν twitter και με ακολουθούν γνωρίζουν απόλυτα τι… γλέντι μου έχει στηθεί την Δευτέρα από την στιγμή που γνωστοποίησα ότι κάθομαι. Λες και πάντα όταν παίρνω… off, να με κυνηγούν οι εξελίξεις και να μην με αφήνουν σε ησυχία.

Τα παιδιά του twitter ξέρουν την… ιστορία μου σε αυτό το κομμάτι, οπότε όποιος διαβάζει τώρα αυτό το μπλογκ, είναι δεδομένο ότι γελάει την ώρα που προσπερνάει αυτές τις λέξεις.

Πάμε παρακάτω όμως γιατί φλυαρούμε δίχως λόγο με προσωπικά θέματα.

Στον Ολυμπιακό μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα. Τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στο ΣΕΦ, αδιαμφισβήτητα έχουν επηρεάσει τους φίλους των Ερυθρόλευκων.

Το περιστατικό ανάμεσα στον Τσέρι και Μπόλντγουιν και τα «ξεσπάσματα» του Ριντ με αποδέκτη τον Κεστούτις Κεμζούρα ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε περισσότερο για στους Τσέρι-Ριντ που πλέον είναι ξένα σώματα στην ομάδα.  Ο πρώτος εξάλλου έχει ακούσει και τα εξ αμάξης από τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα. Όσο για τον δεύτερο, η… μίρλα ήταν καθημερινό φαινόμενο, και όποιος τον ακολουθεί στα social media έχει καταλάβει ότι διαρκώς το μυαλό του είναι στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ. Εκεί νιώθει πως ανήκει, ελάχιστες φορές έχει νιώσει μέλος του Ολυμπιακού.

Από την Παρασκευή στο ΣΕΦ υπήρχε τεράστια κατήφεια στις τάξεις της ομάδας. Η θέση του Κεμζούρα τρίζει περισσότερο από ποτέ. Εάν είχε ο Ολυμπιακός αποφασίσει ήδη το ποιος θα τον διαδεχθεί με όραμα – τουλάχιστον – διετίας, θεωρώ ότι ήδη θα μιλούσαμε για την τρίτη αλλαγή στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Οι αποχωρήσεις των αθλητών μπορούν να μεταφραστούν με δύο τρόπους: Είτε ως διάλυση είτε ως επανεκκίνηση.

Στο… στρατόπεδο των Πειραιωτών δεν ακούνε κουβέντα για το πρώτο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ουσιαστικά οδηγεί απλά σε επιστροφή στην πεπατημένη. Γερά θεμέλια στα αποδυτήρια, χτίσιμο από την αρχή. Έμαθε ο Ολυμπιακός από τα πατήματά του; Αυτό κανείς δεν το ξέρει απόλυτα. Σίγουρα όμως οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και θα κινηθούν για να κλείσει η χρονιά με αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Πλέον είναι μετρημένα τα κουκιά. Ειδικά από την στιγμή που ο Μπόλντγουιν δεν φεύγει από τον Πειραιά. Ο Κεμζούρα (ή όποιος θα είναι προπονητής) θα έχει στην διάθεσή του και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Δεν είναι μυστικό εξάλλου πως από την αρχή της σεζόν, ο «Χαραλαμπό» ήταν στο ΣΕΦ για ατομικές προπονήσεις με τους Καλαβρό και Γκατζούλη να τον… στάζουν στο παρκέ και το γυμναστήριο.

Ο 22χρονος φόργουορντ λοιπόν δεν θα συνεχίζει στον Ιωνικό και ήδη λογίζεται και πάλι ως παίκτης του Ολυμπιακού. Έπαιξε με τον Πανιώνιο στο φιλικό της Τρίτης στο Φάληρο, θα ακολουθήσει την αποστολή στην Βαλένθια και θα… λογίζεται ως τον σμολ φόργουορντ που θα πλαισιώσει τον Κώστα Παπανικολάου. Κοντά τους θα είναι ο Πολ, ο οποίος όμως μεταφέρεται στην αγαπημένη του πλέον θέση, αυτή του σούτινγκ γκαρντ. Γενικότερα ο Αμερικανός δεν νιώθει και τόσο καλά να παίζει ως.. πλάγιος. Του αρέσει να έχει μπάλες στα χέρια του και να εκτελεί.

Στον άσο μένει ως έχει η ομάδα με τους Ρότσεστι-Μπόλντγουιν-Κόνιαρη να περιμένουν τον γκαρντ που θα έρθει στο Λιμάνι και τον Σπανούλη να δίνει χείρα βοηθείας στην οργάνωση.

Το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί στο «5». Ο Μιλουτίνοφ πονούσε στο γόνατο από το ματς με την Φενέρμπαχτσε. Μην μπαίνουμε στην διαδικασία να εξηγούμε πως οι τρεις εβδομάδες έγιναν μερικές ημέρες. Ο ίδιος νιώθει καλύτερα και το ζητούμενο είναι να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Δίπλα του θα είναι ο Ρούμπιτ και οι Πρίντεζης και Βεζένκοφ στο «4». Άντε να τους δώσει λίγο σπρώξιμο εκεί ο Χαραλαμπόπουλος. Αν και το βλέπω χλωμό.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για έναν γκαρντ αρχικά και για έναν σέντερ. Οι πληροφορίες μου προσωπικά λένε για γκαρντ πάνω από όλα.

Αυτό που πρέπει να κρατάει ο κόσμος  όπως και να έχει, είναι πως υπάρχει κινητικότητα στην ομάδα από τους ανθρώπους που την οδήγησαν στις επιτυχίες τόσα χρόνια αλλά έχουν και τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της αυτά τα δύο χρόνια.

Ο ελληνικός κορμός θα επιστρέψει. Στο παρελθόν, με τα καλά τους και τα στραβά τους, οι Έλληνες κρατούσαν στιβαρή την ομάδα. Οποιος μπορεί ας με διαψεύσει. Αυτοί ήταν που έβαζαν στο κλίμα τους ξένους, τους είχαν κοντά τους, τους έκαναν να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να γελάς ή να κάνεις βολτίτσες μετά από ήττες (είτε εκτός είτε στα social media). Για να σας προλάβω, δεν μιλώ για αυτούς που έφυγαν, όμως αυτά που είπε ο Αγραβάνης στην συνέντευξή του, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και είναι η αλήθεια για τα εν λόγω αποδυτήρια τόσα χρόνια. Με το που άλλαξε αυτό, είχαμε την κατιούσα. Όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί…

ΥΓ1  Κάποιοι δεν έχετε καταλάβει καλά. Όχι δεν έχει αποτύχει το #mexri_telous. Αντιθέτως, μια χαρά έχει καταφέρει να εκθέσει όλους τους θιασώτες του 13-1 του ΕΣΑΚΕ. Οσους μιλούν από το βράδυ της Κυριακής για… γροθιά στο «κατεστημένο». Όσους έμεναν με τα χέρια στο κεφάλι με τα σφυρίγματα στο ΟΑΚΑ, λες και συμβαίνει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Όσους βλέπουν νέα… φυντάνια να ξεπηδούν στις μεγάλες κατηγορίες σε Άντρες και Γυναίκες και να «διευθύνουν» με ύφος και τουπέ ομάδες που δεν γουστάρουν οι «από πάνω». Φέτος οι φωνές πληθαίνουν και γίνονται όλες πιο έντονες όσο περνάει ο καιρός. Αλλά για ποιο πρωτάθλημα να μιλήσουμε; Για αυτό που αυξομειώσεις των χάντικαπ στο στοίχημα ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ σε 10όροφη πολυκατοικία; Άστο μωρέ…

ΥΓ2 Γελάει  ο κόσμος… Δεν θα ασχοληθώ για την προπαγάνδα που γίνεται τόσα χρόνια. Αλλά να ακούγεται  ότι είναι και… παράσημο του Παναθηναϊκού που ηττάται για Τρίτη φορά στην Ελλάδα; Τι ήθελα και το είδα.

ΥΓ3 Ας ανέβουν και τα υπόλοιπα παιδιά από την ομάδα της Α2. Ας κάνουν μία δύο προπονήσεις (πολλές φορές είναι στην πρώτη ομάδα και ο Χρηστίδης) και να νιώσουν το συγκεκριμένο επίπεδο. Αν και ήδη γίνεται αυτό. Είπαμε, χαμένη χρονιά. Μόνος κέρδος μπορείς να έχεις…

ΥΓ4 Το γράφω μιας και έχει γραφτεί ήδη. Οι πληρωμές έχουν μπει σε μία κανονικότητα. Ο Μιλουτίνοφ πονούσε. Οκ; Δεν πληρώθηκε και… επέστρεψε όπως τεχνηέντως κάποιοι προσπαθούν να περάσουν.

ΥΓ5 Δεν μπορεί ομάδα Ευρωλίγκας να αποκτήσει άλλον παίκτη από την Ευρωλίγκα πλέον. Μέχρι και τις 25/12 είχε το δικαίωμα. Για όσους ενδιαφέρονται ρε αδερφέ..

ΥΓ6 Ο Χαπ θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στην Κρεμόνα. Καμία σχέση η περίπτωσή του με αυτή του Χαραλαμπόπουλου. Εξάλλου, έτσι όπως είναι ο Ιωνικός, ήταν η ενδεδειγμένη λύση αυτή. Οσο για τον Ποκουσέφσκι που ρωτάτε, είναι τραυματίας (οστεόφυτο στο γόνατο) και από βδομάδα επιστρέφει..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ