Άλμπα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-95

Άλμπα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-95

Με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Ελάιζα Μπράιαντ και τον Τζέιλεν Ρέινολντς εντυπωσιακό στο δεύτερο παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε στο Βερολίνο για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Κυριάρχησε από το ξεκίνημα, έβαλε σιγά σιγά τις βάσεις για μία μεγάλη νίκη και από την στιγμή που βρέθηκε μπροστά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω! Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και παρά τις απουσίες των Ντι Μπαρτολομέο, Μπλακ, Ουόλτερς και Κάσπι, πέρασε από το Βερολίνο, επικρατώντας της Άλμπα με 95-89 για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβρισκε λύσεις από παντού. Ο Έλληνας τεχνικός έβγαζε διαρκώς νέους άσους από το μανίκι του απέναντι στον Ρενέσες και έβλεπε μία τον Ελάιζα Μπράιαντ και μία τον Τζέιλεν Ρέινολντς να κυριαρχούν των αντιπάλων τους και να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την 11η νίκη της ομάδας τους στην διοργάνωση. Η Άλμπα πάλεψε να κάνει την ανατροπή, αλλά η ομάδα του λαού ήταν ψύχραιμη στο τέλος και από τις βολές έφτασε στο 11-6 στην Ευρωλίγκα.

Το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο θύμισε… ΝΒΑ. Οι δύο ομάδες βομβάρδιζαν τα καλάθια, με τους γηπεδούχους να έχουν ως επιθετική αιχμή τον Σίκμα, ο οποίος γρήγορα με τους οχτώ πόντους του έκανε το 20-17. Ο Έρικσον έδωσε διαφορά τριών πόντων στους γηπεδούχους, για να κλείσει όμως το δεκάλεπτο στο 28-31 από τα καλάθια του Αβντίγια και του Ρέιλοντς.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του Έλληνα τεχνικού και με τον Ρέινολντς κυρίαρχο στην ρακέτα και τον Ντόρσεϊ παίκτη-κλειδί στο δεύτερο δεκάλεπτο, ξέφυγαν με 12 πόντους (29-41). Η Άλμπα έβγαλε νεύρο και αντέδρασε, τρέχοντας ένα επιμέρους 10-4 με τον Μέισον να έχει δύο τρίποντα, την ώρα που ο Γκίφεϊ και ο Κάβανο μείωσαν το ματς στο 43-45. Πέντε ποντοι όμως από τον Ουίλμπεκιν και τον Ντόρσεϊ έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 45-50.

Η Μακάμπι επέστρεψε στο ματς με τους Ρέινολντς και Μπράιντ να κάνουν την… δουλειά τους στο έπακρο. Οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 12 πόντους από το τρίποντο του Κοέν, με τον Σφαιρόπουλο διαρκώς να βγάζει… λαγούς από το καπέλο του απέναντι στον Ρενέσες. Μάλιστα ο Κοέν… χτύπησε ξανά από τα 6,75μ για το 54-69, με την Άλμπα από την πλευρά της να διαμορφώνει ένα 9-0 σερί με πόντους τον Μέισον και Γκρεντράιτις.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το σκορ στο 64-72 και γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν εκ νέου με 12 (64-76 με δίποντο). Οι Βερολινέζοι πλησίασαν και πάλι στους έξι (70-76 με τρίποντο του Ερικσον), αλλα ένα ακόμα κρεσέντο του συγκροτήματος του Σφαιρόπουλου έστειλε το ματς στο +11 (74-85). Η Άλμπα δεν παρατούσε το παιχνίδι και παρά το 76-88 του Έισι και το 77-90 του Ρέινολντς, προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς.
Ανησύχησε την Μακάμπι όταν με ένα 9-0 σερί έκανε το 86-90, το ματς πήγε στην ρουλέτα των ελευθέρων βολών, με την ομάδα του λαού να μένε ψύχραιμη και να κατακτά το θετικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 28-31, 45-50, 64-72, 89-95

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ