Κόουτς Πιτίνο, τελικά «παίζουν» τα μπάτζετ ρόλο, ή όχι;

Κόουτς Πιτίνο, τελικά «παίζουν» τα μπάτζετ ρόλο, ή όχι;

Εξαιρετικές είναι οι αναλύσεις του Ρικ Πιτίνο, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά είπε το αντίθετο από αυτό που υποστήριζε παλιότερα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ο Ρικ Πιτίνο είναι ΜΥΘΟΣ. Πρόκειται για έναν απίστευτο άνθρωπο, που μακάρι να είχαμε άπλετο ελεύθερο χρόνο, να τον αφήνουμε να μιλά και να τον ακούμε. Θα γινόμασταν καλύτεροι άνθρωποι. Και δεν είναι μόνο εξαιρετικός επαγγελματίας, αλλά μια τεράστια προσωπικότητα. Αυτό, βέβαια, δεν τον κάνει… υπεράνω κριτικής, άλλωστε κι ο ίδιος -θαρρώ- ότι αξιοποιεί την κριτική, για να βελτιώνεται, ακόμα και σήμερα, που μοιάζει να έχει όλο τον κόσμο στα… πόδια του.

Διάβασα τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική «Gazzetta dello Sport» και τον δημοσιογράφο, Ντάβιντε Κινελάτο. Κρατώ ένα απόσπασμα: «Αν μπεις στην πρώτη τετράδα, έχεις το πλεονέκτημα έδρας και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό, είμαστε μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, ίσως το τρίτο μικρότερο σε όλη τη διοργάνωση!

Εγώ, πάντως, είμαι χαρούμενος γιατί αν οι επιθυμίες μου είχαν πραγματοποιηθεί, θα ήθελα να είμαι στην πρώτη τετράδα. Δεν ξέρω αν με το μπάτζετ μας μπορούμε να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Κάποιες ομάδες έχουν τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς, εσείς εδώ στο Μιλάνο είστε πλούσιοι άνθρωποι ενώ εμείς όχι».

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του, αλλά αλήθεια ο Ρικ συμφωνεί με τον Πιτίνο; Γυρίστε το ρολόι λίγο καιρό πίσω και πηγαίνετε στη συνέντευξη μετά τον εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όπου -εμφανώς εκνευρισμένος- ο κόουτς του Παναθηναϊκού δήλωσε:

«Αυτό που άκουγα όλη την εβδομάδα και με ενοχλεί, είναι ότι η Μπαρτσελόνα έχει 40 εκατομμύρια δολάρια μπάτζετ κι εμείς έχουμε 10. Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο, τι διάολο έχει να κάνει αυτή η διαφορά με το να κάνεις μπλοκ-άουτ και να πάρεις το ριμπάουντ; Μπορεί να είχαμε ρόστερ που άξιζε μόνο 100.000 δολάρια, αλλά αν είσαι πάνω από 2 μέτρα, αυτό δεν σε εμποδίζει και να κάνεις το μπλοκ-άουτ για να πάρεις το ριμπάουντ.

Αυτή η ανοησία πρέπει να σταματήσει. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε είτε το μπάτζετ ματς κάνει 10 εκατομμύρια, 5 ή 100.000 δολάρια. Αρκεί να κάναμε σωστά μπλοκ-άουτ και να παίρναμε τα ριμπάουντ. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο καλά κάνεις τα βασικά, πόσο παίζεις με καρδιά και πόσο σωστά κάνεις τα μπλοκ-άουτ. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα».

Μπερδεύτηκα! Τελικά «παίζει» το μπάτζετ ή όχι; Οι δύο απόψεις, πάντως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ