Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας 80-83

Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας 80-83

Την ανατροπή της χρονιάς πέτυχε ο Ερυθρός Αστέρας,νικώντας τη Βιλερμπάν στη Γαλλία με τρομερό δεύτερο ημίχρονο και buzzer beater του Πάντερ.

Όποιος πιστεύει ακόμα ότι στο μπάσκετ του 2020 υπάρχουν… διαφορές ασφαλείας δεν έχει παρά να δει την εξέλιξη του αγώνα στο Αστρομπάλ. Η Βιλερμπάν έκανε πλάκα για ένα ημίχρονο, είδε τον Ερυθρό Αστέρα να της παίρνει την… μπουκιά από το στόμα, καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο υπήρχε μόνο μια ομάδα πάνω στο παρκέ, αλλά 15» πριν να λήξει η αναμέτρηση οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες. Το 80-83 είναι η αποθέωση του πείσματος, του πάθους και της άρνησης να χάσεις, η αποθέωση του πείσματος των Σέρβων, αλλά κι η απόδειξη ότι όποιος βιαστεί να χαρεί, φεύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ονειρικό τρόπο τη βραδιά. Προηγήθηκαν με 12-1 και 22-5 στο 6’, έφτασαν στους 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, έκλεισαν το ημίχρονο με +19 (49-30) κι έδειχναν ότι θα χρειαστεί απλά να περιμένουν 20 λεπτά για να μετρήσουν άλλη μια νίκη. Μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε κάτι, που έμοιαζε… ακατόρθωτο. Πέτυχε 34 πόντους σε μία περίοδο, ενώ ταυτόχρονα μετέτρεψε την άμυνα σε… μέγγενη, που έσπασε τη ραχοκοκαλιά των Γάλλων. Ό,τι είχαν χτίσει στο πρώτο μισό γκρεμίστηκε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, καθώς ο Αστέρας ήταν… πεντάστερος!

Ο Βλαντιμίρ Στίματς έστειλε… χαιρετίσματα στον Ομπράντοβιτς με μια χορταστική εμφάνιση. Ο Μπράουν ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, πετυχαίνοντας πόντους, μοιράζοντας ασίστ κι ο Πάντερ ήταν… άχαστος, με εξαιρετικές επιθετικές επιλογές, ήταν κι ο Νταβίντοβατς που έδωσε πολλές και σημαντικές λύσεις. Αν αυτοί οι τέσσερις έφεραν τα πάνω κάτω στο παρκέ, δεν μπορεί κανείς να μην βγάλει το καπέλο στον Σάκοτα, που -αν μη τι άλλο- βρήκε τρόπο να πείσει τους παίκτες του να μην τα παρατήσουν.

Βεβαίως, επειδή έπρεπε να καταλάβουν όλοι πως στο μπάσκετ είναι ένα δευτερόλεπτο είναι… μια αιωνιότητα, η Βιλερμπάν γύρισε ένα χαμένο ματς στο τέλος. Από το 75-80 και τον Ερυθρό Αστέρα να έχει αγκαλιάσει τη νίκη, στα 15’’ οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες, για να πετύχει το buzzer τρίποντο της αναμέτρησης ο Πάντερ και να πάρει τον τίτλο του MVP, μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν ολοκληρωθεί η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της αγωνιστικής.

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 49-30, 65-64, 80-83.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ