Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές 82-86

Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές 82-86

Με ηγέτη τον MVP της Ευρωλίγκας, τον Σέιν Λάρκιν, η Αναντολού Εφές πέρασε από τη Βαρκελώνη και φωνάζει σε όλους «ψάξτε τον δεύτερο».

Σε έναν… γαλαξία αστέρων, όπως είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, το πιο λαμπρό αστέρι ξεχωρίζει. Η Αναντολού Εφές βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας συγκάτοικο τη Ρεάλ, γιατί απλά έχει τον Σέιν Λάρκιν να την οδηγεί. Ο Αμερικανός είναι ασταμάτητος κι αν ως τώρα είχε πράγματα να επιδείξει, η εμφάνισή του στη Βαρκελώνη, είναι η… κραυγή «εγώ είμαι ο MVP της Ευρωλίγκας». Οι Τούρκοι επικράτησαν με 86-82 κι άντε να τους πιάσεις.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα η Μπαρτσελόνα και παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ, δεν άφηνε την Εφές να νιώσει όπως θα ήθελε κι όπως θα άξιζε (ενδεχομένως) στην εμφάνισή της. Ο Ντέιβις έκανε φοβερό παιχνίδι, ο Ντιλέινι με 5/7 τρίποντα εξήγησε γιατί τον απέκτησαν οι «μπλαουγκράνα», ο Κούριτς βοήθησε, όπως κι ο Οριόλα, αλλά…

Ο Αμπρίνες έπαιξε ελάχιστα κι έμεινε στο μηδέν, όπως κι ο Τόμιτς, ο Μίροτιτς με 1/8 δίποντα δεν βρέθηκε στην καλύτερη στιγμή του, ο Κλαβέρ είχε μόλις 2 πόντους κι αυτούς με βολές, ο Χίγκινς κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ακριβώς επειδή έχει τέτοιο βάθος η Μπαρτσελόνα, έμεινε στη διεκδίκηση ως το τέλος.

Ο Αταμάν έχει τον Λάρκιν σε… ημιάγρια κατάσταση. Με 26 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με 35 στην αξιολόγηση, μόνο… τάπας δεν σέρβιρε. Ο Σίνγκλεντον έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Σίμον είχε 10 πόντους κι 8 ριμπάουντ. Σκεφτείτε ότι έλειπε κι ο Μίτσιτς!

Σημειώστε πως οι Τούρκοι τέλειωσαν το ματς με 17/18 βολές και 39-27 ριμπάουντ. Σούταραν με 44.8% από το τρίποντο, οπότε ήταν λογικό να φύγουν νικητές, ακόμα κι αν στις ασίστ το… σκορ ήταν 24-12 υπέρ των ηττημένων.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 58-66, 82-86.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ