Κεμζούρα: «Οι παίκτες μου έδειξαν καρδιά και χαρακτήρα»

Κεμζούρα: «Οι παίκτες μου έδειξαν καρδιά και χαρακτήρα»

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων εξήρε τους αθλητές του, μετά το σημαντικό διπλό στην Ισπανία επί της Βαλένθια.

Αυτό ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι στον παγκο του Ολυμπιακού. Οπως και αν έχει όμως, οι παίκτες του ακολούθησαν πιστά το πλάνο της ομάδας και τον δικαίωσαν.
Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε μετά το ματς και τη νίκη επί της Βαλένθια και υποστήριξε: «Κάθε νίκη είναι σημαντική, αλλά αυτή τη στιγμή με τις ήττες, τα προβλήματα, τους τραυματισμούς θέλαμε απεγνωσμένα τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες έδειξαν καρδιά χαρακτήρα και μπορεί να έχασαν κάποια σουτ, αλλά πάλεψαν μέχρι το τέλος.

Το επιθετικό ριμπάουντ του Πρίντεζη ήταν σπουδαίο. Όταν παίζεις σωστά και με πλάνο ξέρεις ότι μπορείς να βρεις καλά σουτ. Θα έρθουν εξίσου σημαντικά παιχνίδια τις επόμενες μέρες για εμάς».

Στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Είναι μια σπουδαίο νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και τους παίκτες μου. Έδειξαν χαρακτήρα. Πάλεψαν, έδειξαν καρδιά. Αξίζαμε την νίκη. Είχα πει πως πρέπει να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ. Δεν το κάναμε, αλλά κερδίσαμε. Στο φινάλε του αγώνα πήραμε δύο σημαντικά ριμπάουντ, καθοριστικά. Ήταν το tip in του Βεζένκοφ και το επιθετικό ριμπάουντ του Πρίντεζη μετά τις χαμένες βολές. Ξέραμε πως δεν θα είναι εύκολο να παίξουμε εδώ. Με όλα τα προβλήματα που είχαμε και τις απουσίες, δεν ήταν εύκολο. Βρήκαμε τον χαρακτήρα, ήρθαμε και παλέψαμε. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ξέραμε πως η Βαλένθια θα επιστρέψει. Έβαλε τα τρίποντα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Κάναμε εμείς κάποια λάθη, έβαλαν εκείνοι κάποια δύσκολα τρίποντα. Βρήκαμε τον τρόπο να επιτεθούμε.
Βοήθησαν ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης και ο Βεζένκοφ, όπως είπα, ο Πολ και τα τρίποντά του. Είμαι χαρούμενος για όλους. Ο Κόνιαρης έκανε step up, έδειξε χαρακτήρα. Όχι μόνο για τα τρίποντα που έβαλε, αλλά για το πόσο σκληρά έπαιξε. Τα ιατρικά αποτελέσματα έδειχναν πως δεν θα παίξει ο Μιλουτίνοφ. Το ιατρικό επιτελείο έκανε τρομερή δουλειά, συγχαρητήρια. Ο Μιλουτίνοφ ήταν πολύ καλός. Κάναμε εξαιρετική δουλειά. Οι ασίστ δείχνουν πολλά. Είναι ένα σημαντικό βήμα στον Β’ Γύρο. Αρχίσαμε με νίκη και συνεχίζουμε, κοιτάζοντας τα επόμενα παιχνίδια».

Για το πόσο δύσκολη είναι η προετοιμασία του Ολυμπιακού, εφόσον δεν παίζει στο πρωτάθλημα: «Πάντα υπάρχουν δύο πλευρές. Από την μία πλευρά έχουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε. Δεν έχουμε πίεση, έχουμε ενέργεια, προσαρμοζόμαστε αν έχουμε τραυματισμούς. Από την άλλη πλευρά, χάνουμε ρυθμό. Ειδικά για τους παίκτες που δεν παίζουν πολλά λεπτά, είναι δύσκολο. Θέλουμε να το λύσουμε το πρόβλημα μέσα από τις προπονήσεις. Βοηθάει κάπως. Δεν μπορώ να πω αν είναι τελείως καλό ή κακό. Είναι κάτι… στην μέση. Πρέπει να βρούμε τρόπους. Κάποιες φορές λειτουργεί καλά για εμάς, προετοιμαζόμαστε, έχουμε περισσότερο χρόνο. Από την άλλη, οι παίκτες θέλουν να παίζουν, όχι να προπονούνται τόσο πολύ. Μέσα από τις προπονήσεις δεν βρίσκουν ρυθμό, ειδικά οι παίκτες που αγωνίζονται λιγότερο. Δεν είναι στην ιδανική κατάσταση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ