Πρώτα διαβάζει και μετά αλλάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Πρώτα διαβάζει και μετά αλλάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ώθηση κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να αλλάξει πολλά, αφού πρώτα κάνει τις απαραίτητες… μετρήσεις.

Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό άλλαξε το κλίμα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένας προπονητής που κάνει «γκελ» στον κόσμο, που θα έχει (ίσως) περισσότερη πίστωση από κάθε άλλον, όμως δεν είναι θαυματοποιός. Ναι, είναι ένας κόουτς, ο οποίος δουλεύει οργανωμένα, δουλεύει μεθοδικά, αλλά δεν έχει μαγικό ραβδί, οπότε μην περιμένετε να δείτε σε μια εβδομάδα… άλλον Ολυμπιακό.

Προσπαθήσαμε να… μπούμε στο μυαλό του, μαζέψαμε όσα στοιχεία μπορέσαμε, στο μικρό διάστημα που φορά (ξανά) την «ερυθρόλευκη» φόρμα και επιχειρούμε να καταγράψουμε τις αλλαγές, τις οποίες προτίθεται να κάνει:

Το μόνο βέβαιο είναι πως πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, πρέπει να… διαβάσει καλά το υλικό που έχει στα χέρια του. Γι’ αυτό κι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ψάχνει στην αγορά για παίκτη, γιατί απλά ο Μπαρτζώκας δεν έχει δουλέψει με τους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας, άρα δεν μπορεί με απόλυτη σιγουριά να πει αν και τι λείπει. Πρώτα θα μάθει τους παίκτες του και μετά θα αποφασίσει αν θα κινηθεί.

Ακόμα κι αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι θιασώτης της άμυνας, οπότε θα θελήσει να γίνει πιο πιεστική η περιφερειακή αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων». Χαράς ευαγγέλια για τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος έχει ως… δυνατό του στοιχείο την πίεση στην μπάλα. Αλλά κι ο Μπάλντγουιν έχει τα σωματικά προσόντα (όχι την εμπειρία και την προσήλωση) να παίξει άμυνα.

Το ρόστερ έχει αρκετούς Έλληνες, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που βρίσκονται στον… προθάλαμο (Λαρεντζάκης), οπότε δεν τίθεται θέμα περαιτέρω ελληνοποίησης. Πρέπει, όμως, να αξιολογηθούν και να δείξουν αν μπορούν να σταθούν στο υψηλό επίπεδο οι γηγενείς παίκτες. Είναι πρόδηλο πως ο κόουτς Μπαρτζώκας θα χρησιμοποιήσει όσους εξυπηρετούν το πλάνο του, ανεξαρτήτως εθνικότητας, αλλά θα είναι διπλό καλό, αν αυτό μπορεί να γίνει με κατά το δυνατόν περισσότερους Έλληνες, που… πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου.

Μια και είπαμε για κόσμο, είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο, να γεμίσει και πάλι το ΣΕΦ. Για τον αυριανό αγώνα, πάντως, μην περιμένετε ότι θα βρεθούν στο ΣΕΦ όσοι πήγαν στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε. Παράδοξο, καθώς από τη μια ο Ολυμπιακός (μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βαλένθια) είναι στο κόλπο της πρόκρισης, από την άλλη επέστρεψε ένας προπονητής με… λαϊκό έρεισμα. Βεβαίως, είναι για όλα και για όλους πολύ νωρίς.

Ο Μπαρτζώκας έχει δύο… μπαλαντέρ στα χέρια του:
– Ό,τι κακό ήθελε συμβεί τη φετινή περίοδο (ενδεχόμενος αποκλεισμός) δεν έχει ευθύνη, ενώ σε ότι καλό ήθελε συμβεί (ενδεχόμενη πρόκριση) θα έχει συμμετοχή.
– Έχει μπροστά του χρόνο να οργανώσει τις σκέψεις του, να εξετάσει το υλικό, να κινηθεί γρήγορα, ώστε να βγει νωρίς στην αγορά και να πάρει τους παίκτες που θα επιλέξει, ώστε να «χτίσει» τον Ολυμπιακό της επόμενης μέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ