Χίμκι – Βαλένθια 75-84

Χίμκι – Βαλένθια 75-84

Η εκτός έδρας νίκη της Βαλένθια επί του Ολυμπιακού, ήταν καλό νέο για τους «ερυθρόλευκους». Η Χίμκι βρίσκεται πλέον σε πρόβλημα…

Σε ένα πρωτάθλημα που όλα μπορεί να συμβούν, «διπλά» όπως αυτά της Βαλένθια επί της Χίμκι είναι σε ημερήσια διάταξη. Το 75-84 είναι βολικό για τον Ολυμπιακό, καθώς η ρωσική ομάδα μπαίνει για τα καλά σε πρόβλημα, ο Ρίμας Κουρτινάιτις δεν πρέπει να νιώθει και πολύ σταθερό το σανίδι που πατά, ενώ η Βαλένθια σε οποιαδήποτε απλή, ή (κυρίως) πολλαπλή ισοβαθμία, κάνει τους «ερυθρόλευκους» να χαμογελούν.

Οι Ισπανοί έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για 37 λεπτά, όταν κι οι γηπεδούχοι νικήθηκαν από το άγχος τους, με αποτέλεσμα από το σημείο που ισοφάρισαν (με βολές του Σβεντ) και μετά, να μην πετύχουν πόντο.

Στο 37’ ο Σαν Εμετέριο με τρίποντο έβαλε μπροστά τη Βαλένθια (75-78), για να γίνει για ένα λεπτό η… γιορτή του λάθους (Σαν Εμετέριο, Γιερέμπκο, Εντούρ οι τρεις δράστες), να ακολουθήσει άστοχο τρίποντο του Σβέντ (2/10 εκείνη τη στιγμή) και καλάθι – φάουλ του Εντούρ (75-81). Με τον χρόνο να πιέζει ο Γιόβιτς επιχείρησε άστοχο τρίποντο κι ο Αμπάλντε με τρίποντο έδωσε τέλος στο ενδιαφέρον.

Ο Σβεντ τέλειωσε το ματς με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά με 2/11 τρίποντα, δεν ήταν αυτό που λες «η βραδιά του». Ο Γκιλ ήταν ο μοναδικός διψήφιος πίσω από αυτόν, ο Τίμα είχε 1/6 τρίποντα, γενικώς οι Ρώσοι με 8/30 τρίποντα απείχαν από το να θεωρηθούν ως σύνολο που παίζει οργανωμένο μπάσκετ. Και σε παιδική χαρά, λιγότερο σουτάρεις, ειδικά αν δεις και δεν μπαίνουν.

Οι νικητές έπαιξαν πιο μυαλωμένα, παρότι ο Λόιντ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Ο Σαν Εμετέριο έκανε μαγική εμφάνιση, με 18 πόντους σε 20 λεπτά, δίχως να χάσει σουτ, και 5 ριμπάουντ. Σαστρ και Λαμπεϊρί από κοντά, καθοριστικός ο Αμπάλντε, όχι μόνο για το τελευταίο σουτ, αλλά και γιατί είχε 9 πόντους κι 11 ριμπάουντ. Επιτομή του πόιντ γκαρντ ο Βαν Ρόσομ.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 47-44, 62-63, 75-84.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ