Μακάμπι – Μπαρτσελόνα 92-85

Μακάμπι – Μπαρτσελόνα 92-85

Η Μακάμπι πέρασε και το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα κι η… αγάπη προς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο γίνεται πλέον λατρεία στο Τελ Αβίβ.

Ένας… μύθος γεννιέται στο Ισραήλ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο Τελ Αβίβ. Και πώς να μην είναι, όταν οδηγεί τη Μακάμπι από νίκη σε νίκη. Αυτή τη φορά «θύμα» της παρέας του Έλληνα κόουτς ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία ηττήθηκε με 92-85, πληρώνοντας κυρίως τη μεγάλη διαφορά που υπήρξε στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου οι Ισραηλινοί πήραν το… πάνω χέρι.

Εντάξει, δεν περίμενε κανείς ότι θα κάνει περίπατο η Μακάμπι. Το αντίθετο, οι Καταλανοί είχαν το προβάδισμα στα προγνωστικά, όμως η επιβλητική παρουσία του Ουιλμπέκιν (ας είχε 1/7 δίποντα), η ενέργεια που έβγαλε ο Χάντερ (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ), το σταθερό χέρι του Καλοϊάρο, οι λύσεις που έδωσαν οι Κοέν και Ζούσμαν, οδήγησαν την «ομάδα του λαού» στην επιτυχία.

Τι είναι καλύτερο από έναν Έλληνα, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του σε μια τόσο μεγάλη νίκη; Εύκολη απάντηση: Δύο Έλληνες, γιατί MVP της ομάδας ήταν ο Ντόρσεϊ, ο οποίος πέτυχε καθοριστικά καλάθια και με την ικανότητά του έξω από το τρίποντο (5/9) ξεκλείδωσε την άμυνα των «μπλαουγκράνα». Συνολικά, πάντως, η Μακάμπι σούταρε με 14/28 τρίποντα, εξαιρετικό ποσοστό το 50%.

Η Μπαρτσελόνα είχε λύσεις μακριά από το καλάθι (Χίγκινς, Ντιλέινι και Κούιτς), είχε έναν εξαιρετικό Μίροτιτς (μια ομάδα μόνος του) με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, είχε σε καλή βραδιά τον Τόμιτς και βοήθειες από τον Καλβέρ, όμως οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι, σ’ ένα ματς που οι άμυνες δεν είχαν την τιμητική τους, που αμφότεροι πίστεψαν στο ταλέντο τους, αλλά στο μπάσκετ ένας κερδίζει.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 48-41, 65-57, 92-85.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ