Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 98-83

Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 98-83

Είχε... αρχή και... τέλος ο Παναθηναϊκός κι ας έπαιξε ενδιάμεσα με τη… φωτιά και με τα νεύρα του κόσμου. Εξαιρετικός ήταν ο Ντεσόν Τόμας.

Αν δει κανείς το σκορ (98-83) και δεν έχει δει τον αγώνα, θα πιστέψει ότι ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο. Η αλήθεια είναι πως έτσι έπρεπε να συμβεί, αλλά παρότι οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, είχαν τραγική περιφερειακή άμυνα στα άλλα δύο, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να δημιουργήσει καταστάσεις υπερβολικού άγχους (στα όρια της δυσφορίας) στο «Νίκος Γκάλης».

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, με εξαιρετικό τον Τόμας, κυρίαρχο τον Παπαγιάννη στο «ζωγραφιστό», πολύ καλό τον Παπαπέτρου, έσβησε τις φωτιές που η ίδια άναψε και στο τέλος έφτασε σε εμφατική νίκη, εξαφανίζοντας για περίπου 10 λεπτά τους Γερμανούς, οι οποίοι «έζησαν και πέθαναν» με το τρίποντο.

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν η επιτομή του μπάσκετ, που κάθε ομάδα θέλει να παίξει. Άμυνα που προκαλούσε ασφυξία στον αντίπαλο, μετρημένες επιθέσεις με «σημάδια», την μπάλα να κυκλοφορεί, να μην… κολλάει, τους παίκτες να μην σκέφτονται το ατομικό σκοράρισμα, αλλά να βρουν τον ελεύθερο συμπαίκτη τους. Το 12-0 ήρθε να επιβραβεύσει αυτή την προσπάθεια.

Ήταν λογικό κάποια στιγμή οι Γερμανοί να βρουν λύσεις στη δική τους επίθεση, να ισορροπήσουν, καθώς ο Ρικ Πιτίνο μπήκε από νωρίς σε λογική ροτέισον, έψαξε βαθιά στον πάγκο του κι έβαλε τους 11 από τους 12. Στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν… βάρκα γιαλό και το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου ήταν 28-18.

Το ροτέισον συνεχίστηκε, μπήκε κι ο Μπέντιλ στην εξίσωση (κι ήταν πολύ καλός), όμως αίφνης ο ιός της κακής περιφερειακής άμυνας επανεμφανίστηκε, εκεί που λέγαμε ότι ο «πράσινος» οργανισμός ανέπτυξε αντισώματα. Ο Μπρέι έσυρε τον χορό, ο Κόπονεν ακολούθησε, την ίδια στιγμή που ο κόουτς του Παναθηναϊκού έδειχνε να επιμένει δίχως να δικαιώνεται στο small ball. Ο Μονρό ήταν πιο δυνατός από τον Μήτογλου.

Το 53-53 δεν άφηνε μόνο ανοιχτούς λογαριασμούς, αλλά κι ανοιχτές πληγές, καθώς μια ομάδα στόχων δεν πρέπει να δέχεται τόσους πόντους στην έδρα της και δη από αντίπαλο όπως η Μπάγερν, που δεν είναι… θηρίο. Αν συνυπολογίσουμε ότι για περισσότερα από τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν συναντηθεί με το «πράσινο» καλάθι, σε 17 λεπτά 53 πόντοι είναι υπερβολικά πολλοί.

Το τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε με διαγωνισμό τριπόντων για την Μπάγερν, με τους «πράσινους» να έχουν κακές περιστροφές κι όλα τα σουτ να είναι ελεύθερα. Κάποια στιγμή η στατιστική έδειχνε 12/21 τρίποντα οι Γερμανοί, 4/16 ο Παναθηναϊκός κι οι Γερμανοί βρέθηκαν να προηγούνται με επτά πόντους. Μόλις αύξησε λίγο την πίεση στην άμυνα ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς και κόντρα στη ροή της συγκεκριμένης περιόδου τέλειωσε με 76-75.

Στην τέταρτη περίοδο κι αφού πρώτα φόρτωσαν με άγχος όλο το «Νίκος Γκάλης», οι «πράσινοι» αποφάσισαν να παίξουν άμυνα. Με το ρολόι να δείχνει 3.21’’ το σκορ ήταν 89-77, ήτοι 13-2. Κι η αλήθεια είναι πως αυτή είναι η πραγματική διαφορά δυναμικότητας. Το γιατί το… παζάρεψαν τόσο, πρέπει να το δει ο Ρικ Πιτίνο.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 53-53,76-75, 98-83.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ