Μακάμπι – Αρμάνι Μιλάνο 69-63

Μακάμπι – Αρμάνι Μιλάνο 69-63

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει δημιουργήσει μια ομάδα που σιχαίνεται να χάσει κι ανεβαίνει διαρκώς. Η Μακάμπι «λύγισε» την Αρμάνι.

Αν ζητούσε κανείς να περιγράψουμε με μία λέξη τη φετινή Μακάμπι, αυτή θα ήταν… «πολεμιστές». Αν το προτιμάτε στα αγγλικά… ουόριορς. Κι είναι αλήθεια πως για χρόνια οι Ισραηλινοί πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, αλλά μόνο αυτό το στοιχείο δεν είχαν. Μέχρι τώρα έπαιζαν μπάσκετ… ελευθέρας βοσκής, στηριγμένοι στο ταλέντο τους, με μπασκετική φιλοσοφία «βάλτε να πάνε». Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο άλλαξαν όλα και το 69-63 επί της Μακάμπι είναι αψευδής μάρτυρας.

Πλέον η «ομάδα του λαού» κερδίζει κι όταν δεν είναι καλή, όταν δεν ανεβάζει το σκορ στους 90 πόντους. Μπορεί και με 69, δόγμα που είχε υπηρετήσει ο Έλληνας κόουτς και στον Ολυμπιακό. Όταν κατεβάζεις μια ομάδα με το ταλέντο της Αρμάνι στους 63 πόντους, σου φτάνει ένας φοβερός και τρομερός Ουιλμπέκιν, με… ολίγη από Ντόρσεϊ για να φτάσεις στη νίκη.

Ο Σφαιρόπουλος λατρεύεται (όχι άδικα) από τους φίλους της Μακάμπι, αλλά πρέπει να τον έχει στην… καρδιά του κι ο Οθέλο Χάντερ, που δίπλα του παίζει μπασκετάρα. Ο Αμερικανός πρώην σέντερ του Ολυμπιακού έκανε σε 26.42’’ «νταμπλ νταμπλ», με 14 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Προσθέστε ότι κέρδισε κι 11 φάουλ, φτάνοντας στο 29 τον δείκτη αξιολόγησης (που να είχε και καλύτερο από το 50% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, απ’ όπου πέτυχε 6/12 βολές) κι ήταν ο MVP της αναμέτρησης.

Το Μιλάνο ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Σάικς να έχει συμμετοχή και τον Νέντοβιτς να γίνεται ο δεύτερος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων, η παρέα του Μεσίνα έμεινε σε χαμηλή πτήση. Με 45.8% στα τρίποντα (11/24) ήταν μια χαρά για εκτός έδρας αναμέτρηση, αλλά η παραγωγική διαδικασία των δίποντων προσπαθειών (10/32, ήτοι 31.3%) ήταν μαύρη τρύπα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γκουντάιτις τέλειωσε με 1 πόντο το ματς (κι 9 ριμπάουντ) κι ο Ταρζέφσκι με 4.

Οι πολεμιστές του Γιάννη εξολόθρευσαν τους Ιταλούς, ανέβασαν τα ποσοστά τους και κυνηγούν με αξιώσεις τη θέση στην τετράδα. Η νίκη τους, βοηθά τον Παναθηναϊκό να κλειδώσει την έκτη θέση, όχι όμως και να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, καθώς διατηρούν την τετράδα σε απόσταση δύο (αν επιβληθούν αύριο οι «πράσινοι» της Ζαλγκίρις) νικών.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 31-32, 52-48, 69-63.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ