ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια 94-90

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια 94-90

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμαθε να ζει με τις απουσίες της και να... χορεύει στον ρυθμό του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έκανε τα πάντα κόντρα στην Μπασκόνια.

Συνηθίζουμε να συζητάμε αρκετά για τους… απόντες κι είναι δεδομένο ότι οι τραυματισμοί επηρεάζουν αρνητικά ακόμα και την πιο γεμάτη ομάδα, όμως στο γήπεδο «μιλούν» οι παρόντες. Κι όσο ο Μάικ Τζέιμς φωνάζει «παρών», η ΤΣΣΚΑ θα είναι ανταγωνιστική. Ακόμα κι όταν απέναντί της έχει ομάδες με το πείσμα της Μπασκόνια, θα φεύγει με τη νίκη. Το 94-90 δεν ήταν βάλσαμο για τον Δημήτρη Ιτούδη, αλλά ήταν σημαντική θετική εξέλιξη.

Όσο οι Ρώσοι βλέπουν τον καιρό να περνά, δίχως να έχουν απώλειες, τόσο θα πλησιάζει η ώρα της επιστροφής των παικτών που είναι στα… πιτς, άρα η εικόνα θα αλλάζει προς το καλύτερο. «Ευτυχώς, δεν πάθαμε και τίποτα» που έλεγε και το ανέκδοτο. Και θα πάθαινε, αν δεν είχε τον Αμερικανό killer.

Ο Τζέιμς σταμάτησε στους 33 πόντους, αλλά κυρίως ήταν αυτός που όταν οι Βάσκοι ήθελαν να σταματήσουν τον χρόνο, ελπίζοντας πως η γραμμή του φάουλ θα μετατραπεί σε γραμμή της φιλανθρωπίας επ’ ωφελείας τους, είχε χέρι αλφάδι (12/14 βολές). Και φυσικά η μπάλα ήταν μόνο στα δικά του χέρια. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με συμπρωταγωνιστή τον Χίλιαρντ, που ήταν πάρα πολύ οικονομικός στις προσπάθειές του.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω, αλλά δεν παράτησαν το παιχνίδι. Όταν το ταμπλό έγραφε 75-58 στο 30’ κι έμενε μια περίοδος, πολλοί άρχισαν να βλέπουν το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής, όχι όμως οι παίκτες της Μπασκόνια, οι οποίοι πέτυχαν ένα εξαιρετικό επιμέρους σκορ (32-19) και δοκίμασαν τις αντοχές των Ρώσων. Αν δεν υπήρχε ο Τζέιμς, η προσπάθεια του Χένρι, του Τζάνινγκ, του Σενγκέλια (αρκετά άστοχος), του Σιλντς, αλλά και του επιβλητικού Φολ (19 πόντοι και 10 ριμπάουντ, από τον παίκτη που θα γεμίσει προσεχώς τα ταμεία του Κερεχέτα, με τη μεταγραφή που θα κάνει) ίσως να κατέληγε σε άλλο ένα μεγάλο «διπλό».

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 52-46, 75-58, 94-90.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ