Μπαρτζώκας: «Δεν κοιτάμε ακόμα την 8άδα, μεγάλη κλάση ο Ρότσεστι»

Μπαρτζώκας: «Δεν κοιτάμε ακόμα την 8άδα, μεγάλη κλάση ο Ρότσεστι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε ότι η ομάδα δεν μπορεί να μιλάει ακόμα για την 8άδα και στάθηκε στην απόδοση του Ρότσεστι.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε ότι η ομάδα δεν μπορεί να κοιτάει ακόμα την 8άδα.

Παράλληλα, ο προπονητής των Πειραιωτών μίλησε για τον Τέιλορ Ρότσεστι, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αλλά και την αντίδραση των παικτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκα:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα και τον κόσμο για μία νίκη που χρειαζόμασταν πολύ. Την πήραμε όλοι μαζί. Ήταν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και ήθελα να το αναφέρω αυτό. Η ομάδα μας έχει σκαμπανεβάσματα και θέλαμε μια νίκη, για την οποία χρειαζόμασταν τη στήριξη του κόσμου. Ποτέ δεν λέω πράγματα για παίκτες, αλλά θέλω να πω για τον Τέιλορ Ρότσεστι. Είχε 12 ασίστ σε λίγο χρόνο, δεν ήταν εγωιστής και μας βοήθησε πάρα πολύ. Η Μπάγερν είναι πολύ δυνατή ομάδα και την σεβόμαστε. Χρειαζόμασταν καλή άμυνα για τη νίκη και ειδικά στο post, που είναι ο βασικός τρόπος δημιουργίας τους».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο ματς: «Κάναμε φανταστική δουλειά (γέλια). Δεν άλλαξε κάτι. Υπάρχει μια καθημερινότητα στις ομάδες. Είχαμε άλλες δυο μέρες προπόνησης, στις οποίες είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε κάτι καινούργιο στην αμυντική φιλοσοφία. Παίζει ρόλο και το μομέντουμ, το παιχνίδι, ο αντίπαλος. Όταν το παιχνίδι με την Άλμπα ξεκίνησε, εμείς ήμασταν soft κι εκείνοι έβαζαν ο,τι σούταραν. Πήραν αυτοπεποίθηση κι εμείς γίναμε διστακτικοί. Σήμερα δεν έγινε αυτό. Έχουμε δυνατότητες ως ομάδα. Το θετικό είναι ότι μοιράσαμε τον χρόνο. Πολλοί παίκτες είχαν συμμετοχή στο σκορ».

Για το αν βγήκε κι ένας εγωισμός από πλευράς παικτών: «Δεν το είδα έτσι. Η δουλειά μου είναι να επιμένω στο τεχνικό κομμάτι. Αυτή την περίοδο δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τα πνευματικά χαρίσματα κάθε παίκτη. Υπάρχουν παίκτες πιο ευάλωτοι κι άλλοι πιο ανθεκτικοί. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει να είσαι έτοιμος για τη σκληράδα των αγώνων. Σιγά σιγά θα γινόμαστε καλύτεροι. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρουμε».

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Δεν υπάρχει κανείς που να μην ξέρει ότι ο Βασίλης είναι ταλαντούχος. Είναι σε μια διαδικασία προσαρμογής. Πρέπει να πάρει λίγο χρόνο στις προπονήσεις και η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αυξήσει την ταχύτητα, στην οποία παίζει. Ξέρουμε όλοι ότι έχει ταλέντο και μπασκετικό μυαλό».

Για την αντίδραση των παικτών: «Δεν έχω ιδέα. Έχει σχέση με τα συνεχόμενα παιχνίδια, με την εσωτερική διεργασία κάθε παίκτη. Όλοι οι παίκτες σ’ αυτό το επίπεδο έχουν νοημοσύνη. Για τους νέους παίκτες, τα πάνω-κάτω είναι αναμενόμενα. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να δέχονται πληροφορίες από διαφορετικούς προπονητές. Η ομοιογένεια είναι πλήρως διαταραγμένη και υπάρχουν δικαιολογίες για τους παίκτες. Πρέπει όμως να παλεύουμε κάθε ματς και να κερδίζουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει στις νίκες: «Φυσικά και το θεωρώ. Δεν μπορούμε όμως να κοιτάμε ακόμη την 8άδα. Βλέπετε και τα αποτελέσματα. Όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού. Όλες οι ομάδες μπορεί να κάνουν κοιλιά. Δεν υπάρχει ομάδα να ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα. Καλό είναι να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς».

Για την απόδοση του Ρότσεστι κι αν έπαιξε ρόλο ότι έπαιξε συνεχόμενα λεπτά: «Πρέπει να δούμε τους συνδυασμούς των 5άδων. Το σώμα του Τέιλορ δεν είναι πολύ εύκολο γι’ αυτή τη λίγκα, αλλά η κλάση του είναι. Θέλω χρόνο να καταλάβω ποιος μπορεί να παίξει με ποιον. Σήμερα έδειξε ότι διαθέτει μεγάλη ποιότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ