Ζαλγκίρις – Άλμπα Βερολίνου 104-80

Ζαλγκίρις – Άλμπα Βερολίνου 104-80

H Ζαλγκίρις διέλυσε τους Γερμανούς στην Λιθουανία και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Και λίγα ήταν. Η Ζαλγκίρις αρχίζει και δείχνει πως έχει σφυγμό, προσπέρασε σαν… σίφουνας την Άλμπα Βερολίνου με 104-80 και επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Λιθουανοί ήταν εντυπωσιακοί, προηγήθηκαν ακόμα και με 37 πόντους (94-57), με το συγκρότημα του Σάρας να διαλύει τους Γερμανούς σε ένα ματς με έναν μόνο πρωταγωνιστή! Η Άλμπα Βερολίνου ήταν… απούσα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το καλό διάστημα του Χέιζ η Ζαλγκίρις προσπέρασε με 14-5, με τους γηπεδούχους να φτάνουν ακόμα και στο 23-9 στο τέλος της περιόδου κάνοντας ότι θέλουν στην Ζαλγκίριο Αρίνα.

Δεν έκοψαν όμως ρυθμό. Αντιθέτως πάτησαν κι άλλο τογ γκάζι και ο Ρίβερς ανέβασε την διαφορά στους 20 πόντους (30-10) ενώ με νέες προσπάθειές του (οχτώ σερί πόντοι) έστειλε το ματς στο 43-19. Για να βρει ο Σάρας καινούριο πρωταγωνιστή. Ο λόγος για το νεαρό Γιακουμπαίτις που είχε 3/3 τρίποντα, με τον Λαντέιλ να δίνει λύσεις στην ρακέτα και την Ζαλγκίρις να φτάνει στο 54-27 στο τέλος του πρώτου μισού.

Αυτό ήταν. Οι παίκτες του Ρενέσες έμοιαζαν λες και έχουν ρίξει πετσέτα στο καναβάτσο και η Ζαλγκίρις ξεκίνησε με 9-0 σερί στην τρίτη περίοδο για το 63-27. Τι και αν προσπάθησε ο Σίκμα να βοηθήσει την Άλμπα (63-35), η Ζαλγκίρις έκανε πάρτι σε κάθε σμείο του παρκέ. Έτσι οι Ρίβερς και Ουλάνοβας ήταν ο λόγος για το 84-52 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με 94-57, σε μία παράσταση για έναν ρόλο στο Κάουνας. Τα… πιτσιρίκια του Γιασικεβίτσιους ήταν και ο λόγος για να μπορέσει η Άλμπα να γλυτώσει την 30άρα όμως το κακό είχε ήδη συμβεί. Αυτή η νίκη ουσιαστικά ξεκολλάει την Ζαλγκίρις από τον πάτο της βαθμολογίας, είναι μία μικρή ανάσα, όμως δεν σημαίνει πως έχει κερδίσει τίποτα περισσότερο από την ικανοποίηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 54-27, 84-52, 104-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ