Ολυμπιακός: Βρήκε τον επόμενο Χάντερ, τον επόμενο Μπιρτς…

Ολυμπιακός: Βρήκε τον επόμενο Χάντερ, τον επόμενο Μπιρτς…

Οι Ερυθρόλευκοι με την απόκτηση του Οκτάβιους Έλις βάζουν τις τάξεις τους έναν παίκτη που έψαχναν καιρό και είχαν να τον δουν από τις εποχές των αθλητικών ψηλών που μεσουρανούσαν στο Φάληρο ο σέντερ της Μακάμπι και ο ψηλός των Μάτζικ.

Η εποχή Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό κοντοζυγώνει. Και σε όποιον απαντήσει πως έχει ήδη ξεκινήσει, από την μεριά μας θα του πούμε ότι αυτό δεν ισχύει, αφού η αρχή στον θώκο των Ερυθρόλευκων θα συμβεί από την στιγμή που ο Έλληνας τεχνικός θα φέρει στον Πειραιά την πρώτη μεταγραφή.

Αυτή η στιγμή λοιπόν έρχεται, με τον Ολυμπιακό να αποκτάει τον Οκτάβιους Έλις, ο οποίος αφήνει τον Προμηθέα και το Eurocup για τους Ερυθρόλευκους και την Ευρωλίγκα.

Για να βρει κανείς έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά στο Λιμάνι πρέπει να ψάξει καιρό πίσω.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε έναν αθλητή που να μπορεί να παίζει καλά πάνω από την στεφάνη. Θυμάστε από πότε έχουν οι Ερυθρόλευκοι (δεν μετράμε τον Ριντ γιατί ο χρόνος ήταν ελάχιστος) να έχουν στις τάξεις τους τέτοιον σέντερ;

Από την εποχή του Κεμ Μπιρτς, με τον Καναδό σέντερ να έρχεται στο λιμάνι την σεζόν 2016-17 ως αντικαταστάτης του Οθέλο Χάντερ.

Οι δύο τελευταίοι ουσιαστικά αθλητικοί σέντερ του Ολυμπιακού, οι οποίοι ήταν εξπέρ στο να… απολαμβάνουν τις πάσες του Σπανούλη και να τελειώνουν με άλεϊ ουπ τις φάσεις, την ώρα που στην άμυνα… δέσποζαν με την ικανότητά τους να κυνηγούν κοντύτερους αντιπάλους.

Ο Μπαρτζώκας αναζητούσε τον ριμ προτέκτορ και ουσιαστικά τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Μία επιλογή που θα έδινε στον Σέρβο σέντερ να καταλάβει ότι θα έχει ένα αξιόπιστο back up πίσω του, που υπολογίζεται ως δεύτερος ψηλός, δεν θα έχανε την θέση του και θα ερχόταν στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας απολύτως τον ρόλο του. Κάτι επουδενί κατάλαβε ο Ουίλι Ριντ, ο οποίος πίστευε πως στον Πειραιά θα είναι ο βασικός σέντερ της ομάδας.

Τι κερδίζει ο Ολυμπιακός από την έλευση του Οκτάβιους Έλις; Αρχικά το γεγονός ότι ξέρει απόλυτα που έρχεται. Είναι γνωστής των συνθηκών που υπάρχουν στο Λιμάνι, αφού όντας στην Ελλάδα, γνωρίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα.

Είναι από φουλ αγωνιστικό ρυθμό, σε φοβερή κατάσταση και έτοιμος να προσφέρει αυτά που θα του ζητηθούν.

Από την στιγμή που θα μπει στο ροτέισον του Μπαρτζώκα, o Ολυμπιακός αποκτάει έναν πικ εν ρολ ψηλό, ο οποίος λείπει τόσο πολύ από το πλευρό του Βασίλη Σπανούλη. Ιδανικό στο να τελειώνει τις φάσεις μετά από σκριν, που γνωρίζει τέλεια το dive, έχει προσωπικό παιχνίδι ως ένα σημείο στην επίθεση και αρέσκεται στο να μαζεύει επιθετικά σκουπίδια.

Στην άμυνα, είναι ένα δυνατό κορμί, τα βάζει με παίκτες στιλ… Μιλουτίνοφ χωρίς να διαθέτει τον όγκο τους, όμως χάρη στα μακριά του άκρα, είναι καλός στο να κόβει τους αντιπάλους του και να αλλοιώνει επιθέσεις.

Μπορεί να ακολουθήσει τον κοντύτερο αντίπαλο και ξέρει πώς να αντιμετωπίζει αμυντικά τις πικ εν ρολ καταστάσεις. Εννοείται πως δεν έχει δοκιμαστεί σε αυτό  το επίπεδο, όμως στον Ολυμπιακό δεν περιμένουν από τον Έλις απευθείας να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Απλά περιμένουν να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να αφήσει την απειρία του να λειτουργήσει ευεργετικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ