Άλμπα Βερολίνου – Φενέρμπαχτσε  70-74

Άλμπα Βερολίνου – Φενέρμπαχτσε 70-74

Δια χειρός Λέο Βέστερμαν, η Φενέρμπαχτσε χτύπησε την κατάλληλη στιγμή και πήρε τη νίκη από τα χέρια των παικτών της Άλμπα.

Αν ήθελε κάποιος να γυρίσει το ριμέικ της ταινίας «η τέλεια ληστεία», θα μπορούσε να επιλέξει το Βερολίνο ως τόπο που θα γυρίζονταν το έργο και να χρησιμοποιήσει στο καστ τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε. Πρωταγωνιστής θα ήταν ο Βέστερμαν, ο οποίος ήταν άποντος μέχρι το 36’, αλλά μετά… σεληνιάστηκε!

Οι Γερμανοί έβλεπαν το ταμπλό να γράφει 70-74 και δεν το πίστευαν, καθώς για 36 ολόκληρα λεπτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Εντάξει, δεν το είχαν «κλειδώσει» το παιχνίδι, αλλά ήταν διαρκώς μπροστά, μέχρι να δεχθούν ένα… απρόσμενο 14=24 στην τελευταία περίοδο και να γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος ολόκληρο το οικοδόμημα. Τη… βαριοπούλα κρατούσε ο Γάλλος!

Τη στιγμή που το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Βέστερμαν έβαλε μπροστά τη Φενέρμπαχτσε με τρίποντο (63-65). Ήταν η δική του… στιγμή στο ματς. Ακολούθησαν δύο δικές του βολές (63-67), μεσολάβησε ένα καλάθι του Ενόκο, για να πετύχει άλλο ένα τρίποντο (65-70), με το ρολόι να δείχνει ότι έμενε άλλο ένα λεπτό. Οι Τούρκοι είχαν κάνει την… τέλεια ληστεία.

Ο Έρικσον ευστόχησε από την περίμετρο (68-70), κάνοντας αυτό με το οποίο βγάζει το… ψωμί του, αλλά ο Βέστερμαν είχε πάρει φωτιά. Με άλλο ένα τρίποντο (11 πόντοι στη σειρά), θύμισε κάτι από τη… ραψωδία του Σπανούλη στη Μαδρίτη (είχε πετύχει 11 στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, σ’ έναν αγώνα σαφώς πιο μεγάλης σημασίας). Ακολούθησαν βολές, που όμως δεν διαφοροποίησαν το αποτέλεσμα.

Βεβαίως δεν ήταν μόνο ο Βέστερμαν που… βγήκε μπροστά, ήταν αυτός που «αποφάσισε» για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Σλούκας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, με πολύ γεμάτη στατιστική, ο Βέσελι δεν έχασε σουτ, ο Ντατόμε ήταν οικονομικότατος. Στην αντίπερα όχθη ο Γκιεντράιτις ήταν ο κορυφαίος.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 41-33, 56-50, 70-74.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ