Μπαρτσελόνα – Ζενίτ 90-72

Μπαρτσελόνα – Ζενίτ 90-72

Οι Καταλανοί δεν αγχώθηκαν καθόλου απέναντι στους Ρώσους, έκαναν το απαραίτητο ροτέισόν κι επιβλήθηκαν άνετα, φτάνοντας στο 16-6 στην φετινή Ευρωλίγκα.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει από πολλούς, όχι όμως από ομάδες της δυναμικής της Ζενίτ και δη στη Βαρκελώνη. Με… διπλό «μπλακ τζακ» πόντων, με επίθεση που έβγαζε φωτιές, με άμυνα που είχε σημαδέψει συγκεκριμένους παίκτες, η παρέα του Πέσιτς πέρασε ένα από τα πιο ευχάριστα βράδια της φετινής ως τώρα διαδρομής, επικρατώντας με 90-72.

Τα πράγματα ήταν έτσι κι αλλιώς απλά κι έγιναν ακόμα πιο εύκολα, από τη στιγμή που τα δύο… πιστόλια τράβηξαν 21! Ντιλέινι και Κούριτς σημείωσαν από 21 πόντους, ο Μίροτιτς έβαλε άλλους 15 κι άφησαν τα… υπόλοιπα για τους συμπαίκτες τους, που δεν χρειάστηκε να ζοριστούν. Άλλωστε κανείς δεν έπαιξε πάνω από 27 λεπτά (26.52’’ είχε ο Ντιλέινι), οπότε αντιλαμβάνεστε ότι κι ο κόουτς των «μπλαουγκράνα» έκανε διαχείριση.

Οι Ρώσοι είναι φιλότιμοι, είναι σκληροί, είναι μαχητές, αλλά δεν έχουν ανάλογο ταλέντο. Ο Αγιόν είχε λόγους να θέλει να παίξει καλά, αφού στην Ισπανία έζησε τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια κι έχει μάθει να παίζει κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Αλμπισί τον συνόδευσε, αλλά οι δυο τους δεν έφταναν για να χαλάσουν το πάρτι των Καταλανών.

Ένα πάρτι που καθυστέρησε 10 λεπτά να ξεκινήσει, καθώς στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες έμειναν στο «Χ» (21-21). Οι γηπεδούχοι έβγαζαν φωτιές στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημείωσαν επιμέρους σκορ 32-14 και τέλειωσαν το παιχνίδι. Το δεύτερο μέρος ήταν τυπικού χαρακτήρα, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να λένε ότι στα 3/4 του αγώνα αν αθροίσεις τους πόντους έρχεται ισοπαλία, αλλά το μπάσκετ διαρκεί 40 λεπτά και τα… αριθμητικά τρυκ δεν εντυπωσιάζουν κανέναν.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 53-35, 74-54, 90-72.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ