Ο Οκτάβιους είναι ο παίκτης που έψαχνε ο Ολυμπιακός;

Ο Οκτάβιους είναι ο παίκτης που έψαχνε ο Ολυμπιακός;

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για πρώτη φορά (εδώ και χρόνια) «δίδυμους πύργους» κι ο Οκτάβιους Έλις μοιάζει να έχει… προοπτική.

Αν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε… μαύρο χιούμορ, θα έβαζε στο προφίλ του «νιώθει μοναξιά στο ΣΕΦ». Μέχρι χθες, γιατί αίφνης βρέθηκε παίκτης να… μπει στα παπούτσια του, να παίξει σχεδόν όσο χρόνο κι ο Σέρβος, δίχως να αδειάσει η ρακέτα, δίχως να κάνουν πάρτι οι αντίπαλοι, δίχως να υποχρεώνεται ο προπονητής να κοιτάζει μια τον Νίκολα και μια το ρολόι. Αλίμονο, αν τολμούσε κανείς να κρίνει έναν παίκτη από έναν αγώνα. Ακόμα κι αν κάνει το… παιχνίδι της ζωής του, το στατιστικό δείγμα είναι ανεπαρκές, ως εκ τούτου καμία υπερβολή για τον Οκτάβιους Έλις, που όμως έδειξε πως… μπορεί.

Τι έκανε ο Αμερικανός, πρώην παίκτης του Προμηθέα; Αγωνίστηκε 19.16’’, με τη στατιστική να καταγράφει 11 πόντους (4/4 δίποντα, 3/4 βολές, είπατε κάτι;), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 1 κόψιμο, 5 κερδισμένα φάουλ, 20 στο σύστημα αξιολόγησης. Αν τον βαθμολογούσαμε κι εμείς… 20 θα του βάζαμε. Όχι μόνο γι’ αυτά που προέκυψαν ως ευρήματα της καταμέτρησης, αλλά γιατί είχε λίγες μέρες στον Πειραιά κι έδειξε απίστευτα υψηλό δείκτη προσαρμογής.

Έβαζε τα χέρια και τα πόδια του στη φωτιά, «ψάρωνε» με το άλμα του κάθε παίκτη που προσπαθούσε να μπει στο «ζωγραφιστό», κυνήγησε κάθε μπάλα σαν να ήταν η τελευταία του (δείγμα του πάθους του να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά), ενώ στην επίθεση μπορεί να είναι ο καλύτερος -σίγουρα ο πιο γρήγορος- που έχω δει τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά, όταν επιχειρεί το pick & dive.

Επειδή δεν καταλαβαίνουν όλοι όλα, να εξηγήσουμε ότι δεν είπαμε ότι αίφνης ο Έλις έγινε… Ταβάρες, ή Ούντο. Μιλάμε για έναν παίκτη που έρχεται για να ντουμπλάρει τον Μιλουτίνοφ και σε αυτόν τον τομέα έδειξε να τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από τον προκάτοχό του. Κι εδώ (κάνε με προφήτη, να σε κάνω βασιλιά), μπορεί να πει κανείς ότι αν είχε πάει εξ αρχής σ’ αυτή την επιλογή ο Ολυμπιακός, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Να ‘χαμε, να λέγαμε.

Ο Έλις θυμίζουμε ότι έχει υπογράψει για 1.5 χρόνο, οπότε από τη φετινή του παρουσία θα εξαρτηθούν τα πάντα. Αν συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε, ο Ολυμπιακός θα έχει βρει σέντερ υψηλών απαιτήσεων. Βεβαίως, είναι ζήτημα αν θα κρατήσει τον Μιλουτίνοφ, ο Χαπ κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα στην Ιταλία, αλλά… μακριά πήγαμε.

Στη συνολική εικόνα, την οποία δεν μπόρεσαν λόγω του τραυματισμού του Χαραλαμπόπουλου να χαρούν οι «ερυθρόλευκοι», η παρουσία του άτυχου διεθνή παίκτη, μαζί με τον Κόνιαρη και τον Βεζένκοφ, δείχνουν σκηνές από τα προσεχώς. Κι ο Μπόλντγουιν των 2 πόντων (αλλά και 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) μπορεί να κερδίσει θέση στο λιμάνι, και σίγουρα αυτός ο Ρούμπιτ, με το εξαιρετικό σουτ, ίσως να έχει το ενδιαφέρον του.

Δεν ήταν κάποια από τις βραδιές που θα θυμόμαστε για καιρό, ήταν όμως μια βραδιά υποσχέσεων από τον Ολυμπιακό, αναφορικά με την επόμενη μέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ