Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-87

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-87

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για 8 λεπτά εκπληκτική άμυνα, αλλά σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια έκανε αυτό που ήθελαν οι παίκτες της Βαλένθια.

Αν κανείς άνοιγε την τηλεόραση στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου κι έβλεπε το 80-64 να γίνεται 80-77, με τους Ισπανούς να μένουν σχεδόν πέντε λεπτά χωρίς πόντο, θα αναρωτιόταν πώς δέχθηκε τόσους πόντους στα πρώτα 30 λεπτά. Δυστυχώς, αυτό που έπρεπε να κάνουν από το πρώτο λεπτό, το έκαναν… ξοδεύοντας τρεις περιόδους και στο τέλος το πλήρωσαν, χάνοντας από τη Βαλένθια με 94-87.

Οι γηπεδούχοι ακούμπησαν στον Ντούμπλιεβιτς στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλαν 20 λεπτά δίχως ένα λάθος, δείγμα του ότι δεν δέχθηκαν πίεση. Άλλωστε, τέλειωσαν το πρώτο μισό με 55 πόντους παραγωγικότητα, άρα η άμυνα των «πρασίνων» ήταν σε… άλλο γήπεδο. Κι αν στην επίθεση δεν είχαν τόσο μεγάλη συνέπεια (5/6 τρίποντα) η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη των 10 πόντων.

Όταν οι «πράσινοι» μείωσαν σε 65-62, έδειξαν ότι έχουν βρει τα πατήματά τους, αλλά είναι κάποιες στιγμές χαρακτηριστικές του τι συμβαίνει. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έχοντας μόλις 2 ομαδικά φάουλ, οι παίκτες του Πιτίνο επέτρεψαν στους αντιπάλους να πετύχουν καλάθι και να γίνει το 80-64, ήτοι δέχθηκαν σερί 15-2! Απαράδεκτο για ομάδα που έχει υψηλές προσδοκίες.

Σαν να άλλαξε το τσιπάκι και στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκαν ως… ταύροι σε υαλοπωλείο. Έπνιξαν τους γηπεδούχους, με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, έτρεξαν σερί 13-0 (80-77), ισοφάρισαν σε 82-82 (2-18 το επιμέρους σκορ), αλλά είχαν ξοδέψει πολλές δυνάμεις και φάουλ. Δέχθηκαν τρίποντο από τον Ντόρνεκαμπ, πέταξαν βολές (Παπαπέτρου και Τόμας) στα σκουπίδια, έχασαν τον Καλάθη με 5ο φάουλ, έχασαν αμυντικά ριμπάουντ (από την άστοχη βολή του Αμπάλντε), έχασαν με 5ο φάουλ τον Παπαγιάννη, έχασαν κι άλλο αμυντικό ριμπάουντ, εντέλει έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, αδικώντας τον εαυτό τους.

Ο Ράις ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Καλάθης ήταν διψήφιος σε πόντους και ριμπάουντ και βάσει συστήματος αξιολόγησης ήταν αυτός ο πολυτιμότερος, ο Παπαγιάννης κατέβασε 10 ριμπάουντ, αλλά έχασε πολλές μάχες, ο Μήτογλου είχε άδεια βραδιά, ο Παπαπέτρου λίγα πράγματα, ο Τζόνσον μάλλον αδικήθηκε από τον χρόνο συμμετοχής του, ο Τόμας έδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήταν το πρόβλημα.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 55-45, 80-64, 94-87.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ