Μποζίκας: «Εχουμε αμυντικό πρόβλημα»

Μποζίκας: «Εχουμε αμυντικό πρόβλημα»

Ο βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα μίλησε για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις και τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν αμυντικό πρόβλημα.

Στην κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και στα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες του στάθηκε ο βοηθός του Μπαρτζώκα, Γιώργος Μποζίκας, μετά την ήττα των Πειραιωτών από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 94-69 για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά:

Πήγε κάτι καλά;

«Δεν μπορεί να βρεις κάτι θετικό μετά από ήττα με τέτοια διαφορά. Ήρθαμε με δύο προβλήματα τραυματισμών θα πω και για τον Χαραλαμπόπουλο που έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο, όμως χρειάστηκε να κάνει επέμβαση. Ήρθαν και δύο τραυματισμοί κατά την διάρκεια του ματς του Ρότσεστι και του Σπανούλη. Ειδικά στο δεύτερό ημίχρονο στο θέμα δημιουργίας είχαμε πρόβλημα. Δώσαμε αυτοπεποίθηση στην Ζάλγκιρις που σούταρε με 63% στο τρίποντο. Έπαιξαν πιο σκληρά από μας και κέρδισαν όλες τις μάχες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η περιφερειακή μας άμυνα δεν ήταν καλή. Ακόμη και ο Γιακουμπάιτις είχε 6 άσσιστ σε 16 λεπτά. Δημιούργησε πρόβλημα με τις πάσες του. Είναι ομάδα σε καλό μομέντουμ. Έπρεπε να παίξουμε σκληρά για να έχουμε τύχη στο ματς».

Για τα λίγα λάθη που έκανε η Ζάλγκιρις. Τι φταίει;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα αμυντικό είναι σίγουρο. Το θέμα της άμυνας είναι 20% τακτικής και 80% θέμα διάθεσης. Δεν μπορείς να αμυνθείς όταν χάνεις όλες τις μονομαχίες. Η αθλητικότητα μας είναι σε χαμηλό επίπεδο για το επίπεδο που παίζουμε. Έχουμε προβλήματα αμυντικά. Δουλεύουμε στο θέμα της άμυνας. Στο προηγούμενο ματς το καταφέραμε.

Η πίεση που δεχτήκαμε είναι σημαντικό θέμα. Έπαιξαν πολύ σκληρά και ήταν 5 άτομα μέσα στην ρακέτα. Ήταν δύσκολο για τον Μιλουτίνοφ στο ένας εναντίον ενός για να σκοράρει».

Είναι καλή στιγμή για αναδόμηση του Ολυμπιακού;

«Διαφωνώ. Δεν μπορούμε να κοιτάμε κάτι άλλο παρά το επόμενο ματς και την επόμενη προπόνηση. Ο Ολυμπιακός πάντα πρέπει να κερδίζει το επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι μια ομάδα που αναπτύσσει παίκτες η λειτουργεί μόνο για το μέλλον.

Δεν έχουμε εικόνα για Ρότσεστι και Σπανούλη ακόμα. Ο Ρότσεστι λογικά θα χάσει το ματς με ΤΣΣΚΑ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ