Οι πέντε στιγμές του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό (pics)

Οι πέντε στιγμές του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό (pics)

Ο Μπαρτζώκας επιστρέφει ξανά στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και το "to10.gr" θυμάται τις πέντε στιγμές που σημάδεψαν τη διετή παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των "ερυθρολεύκων".

Ο Μπαρτζώκας επιστρέφει ξανά στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και το «to10.gr» θυμάται τις πέντε στιγμές που σημάδεψαν τη διετή παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Από την αμφισβήτηση στην κορυφή της Ευρώπης, και μετά πάλι πίσω. Όλα αυτά μέσα σε μόλις δύο χρόνια, σε μια διαδρομή περίεργη γεμάτη δάκρυα χαράς και δάκρυα από τα άλλα, αυτά που προσπαθείς να ξεχάσεις το συντομότερο δυνατό.

Ολυμπιακός και Μπαρτζώκας φαίνεται πάντως να τα έχουν αφήσει όλα πίσω τους, τουλάχιστον τα άσχημα, μετά τη περσινή βράβευση του 52χρονου από τους Αγγελόπουλους.

Η μοίρα όμως τους θέλει να συναντιούνται ξανά και ξανά και μετά τη σημερινή αναμέτρηση Ολυμπιακός-Κίμκι, δεν αποκλείεται να έχει γραφτεί ένα ακόμη κεφάλαιο στην ήδη πλούσια μεταξύ τους ιστορία.

Ας θυμηθούμε αυτή την ιστορία μέσα από πέντε φωτογραφίες:

Το πρώτο τεστ

Παρασκευή 26 Απριλίου του 2013. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με τη σειρά να είναι στο 2-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται να χάνουν μέχρι και με 15 πόντους όμως η ομάδα του Γιώργου Σφαιρόπουλου ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση, παίρνει την πανηγυρική πρόκριση στο Final Four και πλέον όλοι πιστεύουν σε εκείνον και την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτό είναι και το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Έλληνα τεχνικό που έχει δεχθεί μέχρι εκείνο το σημείο μεγάλη αμφισβήτηση.

Στην κορυφή της Ευρώπης!

Το ημερολόγιο γράφει 12 Μαϊου του 2013 και ο Μπαρτζώκας φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό!

Στον τελικό η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε 17 πόντους πίσω στο σκορ, προτού πετύχει 90 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και συνολικά 100 στο παιχνίδι, νικώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης κατά κράτος.

Ο Μπαρτζώκας ζει πλέον τις καλύτερες μέρες του στο λιμάνι με τον ίδιο να δηλώνει πως απλώς «βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη ομάδα».

Η αρχή του κακού

Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός αποκλείεται στη φάση των «8» της Ευρωλίγκα από τη Ρεάλ με σκορ 3-2 (νίκες των Ισπανών).

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίσθηκαν με μειονέκτημα έδρας, χάνοντας τα δύο πρώτα ματς και το πέμπτο στη Μαδρίτη, ωστόσο είχαν ισοφαρίσει τις νίκες στο ΣΕΦ (2-2).

Ο αποκλεισμός φέρνει μεν γκρίνια, αλλά τίποτα δεν δείχνε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια…

Αποκλεισμός και…τέλος!

Σεμπτέμβριος του 2014, ο Ολυμπιακός χάνει από τον Παναθηναϊκό, μένει εκτός κυπέλλου και η κατάσταση…ξεφεύγει.

Μετά το χαμένο προημιτελικό, ο Μπαρτζώκας δέχεται προπηλακισμό και φραστική επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού στο πάρκινγκ του ΣΕΦ, κάτι που όπως θα δηλώσει αργότερα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποχώρησή του από την ομάδα.

Η συνεργασία των δύο πλευρών φτάνει στο τέλος της και ο Έλληνας τεχνικός συνεχίζει την καριέρα του στη Κράσνονταρ.

Επιστροφή και…βράβευση

Δύο χρόνια μετά ο Μπαρτζώκας επιστρέφει στον…τόπο του εγκλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος κάθεται πλέον στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, βραβεύεται πριν από την έναρξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τους Καταλανούς στο ΣΕΦ, δείχνοντας πως όσα συνέβησαν προ διετίας ανήκουν πια οριστικά στο παρελθόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ